NBA:lta huolestuttava päätös kauden 2019-2020 jatkon osalta – pelaajat kotiin!

schedule 16 maaliskuun 2020 - 09:12
person Marko Ollonqvist

NBA:lta huolestuttava päätös kauden 2019-2020 osalta, mitä tulee sen tulevaisuudennäkymiin: jokainen pelaaja on vapaa lähtemään kotiin.

Koripalloliiga NBA oli ensimmäinen Pohjois-Amerikan jättimäisistä urheilusarjoista, joka sulki ovensa ja keskeytti kautensa ainakin toistaiseksi.

Tämä oli seurausta siitä, kun viime viikolla Utah Jazzin pelaaja Rudy Gobert antoi positiivisen koronavirusnäytteen. Samasta syystä myös muun muassa jääkiekkoliiga NHL päätti tehdä oman ratkaisunsa ja keskeyttää niin ikään toistaiseksi kautensa: NHL-seurat jakavat isoilta osin samat kotihallit ja pukuhuoneet NBA-seurojen kanssa.

Nyt Pohjois-Amerikan suunnalta kuuluu huolestuttavia uutisia, kun asiaa tarkastellaan puhtaasti NBA-kauden jatkon osalta: mediajätti ESPN:n mukaan pelaajille on kerrottu, että he ovat vapaita matkustamaan kotiin.

Edellä mainittu tarkoittaa siis sitä, ettei pelaajien tarvitse jäädä enää siihen kaupunkiin, jossa heidän NBA-seuransa pelaa, vaan halutessaan he voivat matkustaa omalle kotiseudulleen.

Viesti on siis varsin selvä: NBA-kausi 2019-2020 ei tule jatkumaan aivan lähitulevaisuudessa, jos ollenkaan, sillä mikäli asia olisi toisin, ei pelaajille luonnollisestikaan annettaisi mahdollisuutta lähteä muihin maisemiin, vaan heidän tulisi olla valmiustilassa kauden jatkumisen suhteen.

NBA tiedotti muutama päivä sitten, ettei kautta tulla jatkamaan ainakaan seuraavaan 30 päivään, mutta monet ovat huolissaan siitä, että pelaajille annettu vapaus tarkoittaa jopa vielä pidempää taukoa tai pahimmassa tapauksessa koko kauden keskeytymistä lopullisesti.

Samaan aikaan esimerkiksi NHL:n uskotaan mahdollistavan aivan lähiaikoina harjoitusmahdollisuuden pelaajilleen, joskaan ei koko joukkueen voimin, vaan pienemmissä ryhmissä.

EDIT [16.03.2020, 11:36]: NBA on antanut vahvistetusti seuroille ohjeistuksen, jonka mukaan pelaajat voivat tietyin ehdoin matkustaa halutessaan kotiseuduilleen.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord