schedule 27 maaliskuun 2019 - 08:37

Draisaitl ja Nugent-Hopkins nousivat Kurrin ja Coffeyn rinnalle, kun Edmonton Oilersin tähtikaksikko iski viime yönä hattutempun mieheen.

Edmontonissa mässäiltiin viime yön NHL-kierroksella maaleilla, kun kotijoukkue Edmonton Oilers kaatoi vieraakseen saapuneen Los Angeles Kingsin lukemin 8-4.

Isäntien tahtipuikkoja heiluttelivat hattutemput mieheen iskeneet Leon Draisaitl (3+1) ja Ryan Nugent-Hopkins (3+0), sekä tehot 1+3 nakuttanut Connor McDavid.

Nugent-Hopkinsin hattutemppu syntyi jo ensimmäisen erän aikana, kun taas Draisaitl maalasi sekä ensimmäisessä, toisessa että myös kolmannessa erässä, tehden samalla NHL-uransa ensimmäisen hattutempun runkosarjan osalta.

Edellä mainitusta kolmikosta Draisaitl ja Nugent-Hopkins ylsivät kaksikkona saavutukseen, joka on nähty edellisen kerran albertalaisseuran osalta yli 33 vuotta sitten; viimeksi kaksi Oilers-pelaajaa on rekisteröinyt samassa ottelussa hattutempun 20.12.1985, kun asialla olivat legendaariset Jari Kurri ja Paul Coffey.

Asiasta löytyy myös hauska yhteensattuma: myös tuolloin vastassa oli Los Angeles Kings ja loppulukemissa (9-4) oli vain maalin verran heittoa viime yöhön.

Viime yön ottelussa kolmen tehopisteen iltaa viettivät myös Oilers-puolustaja Oscar Klefbom (0+3) sekä Kings-kaksikko Dustin Brown (1+2) & Anze Kopitar (0+3).

Oilers-maalilla 34 kertaa torjunut Mikko Koskinen pääsi ottelussa niin ikään pisteille, toimien kakkossyöttäjänä joukkueensa toisessa maalissa.