Jutin Rillissä on totta kai Liigan pudotuspeliparit syynissä, kun puolivälierät käynnistyy.

JUTIN RILLI: Pudotuspeliparit syynissä – tuleeko yllätyksiä?

Jutin Rillissä on totta kai Liigan pudotuspeliparit syynissä, nyt kun saadaan oikein toden teolla pleijarit käyntiin puolivälieräsarjojen muodossa.

Kärpät – Ilves

Kärpät. Aivan uskomaton – ehkä historian paras runkosarjasuoritus. Ovat saaneet nyt viikon verran latailla akkuja ja odotella vastustajaa.

Sieltä tulee vastaan nuorekas ja nälkäinen Ilves, joka pudotti SaiPan upeasti, mutta kyllä tosiasia on se, ettei tuo Kärppien peli tuosta heilahda yhtikäs mihinkään.

Kyllä siellä on ollut peruspelaaminen, ylivoimapelaaminen ja erityisesti alivoimapelaaminen uskomattomalla tasolla. Alivoima ollut ylivoimaisesti Liigan parasta ja sitten sieltä löytyy sarjan paras maalivahti, Veini Vehviläinen.

Ilves taistelee ja tekee parhaansa, mutta nyt on taistelu tuulimyllyjä vastaan.

Näissä kahdessa ensimmäisessä pelissä on Ilveksen mahdollisuus yllättää ja kotona se yksi voitto tuleekin, mutta Kärpät menee tästä parista jatkoon voitoin 4-1.

Tappara – Lukko

Lukolla nuoret pelaajat nousi – Reunaset ja kumppanit – etenkin Raumalla isoon rooliin ja laittoivat kauden suurimman alisuorittajan, JYPin, lauluun.

Jälleen tulee pudotuspeleissä Tappara-Lukko. Olivat tuossa jokin aika sitten neljänä vuotena putkeen vastakkain – se oli Risto Dufvan aikaa vielä – ja joka kerta meni Tappara jatkoon tästä. Niin menee nytkin.

Näissä ensimmäisissä peleissä, kun pelataan heti kaksi ottelua perättäisinä päivinä, on altavastaajien saumat ja siinä niitä “yllätyksiä” voidaan nähdä.

Mielenkiintoista Tapparan kohdalla nähdä, kummallako maalivahdilla lähtevät liikenteeseen – molemmat maalivahdit vetivät tasaisen runkosarjan lopun.

Kuuselat ja kumppanit – niiden on otettava roolia ja ohjattava laiva kohti seuraavaa kierrosta; tietenkin jokainen pudotuspelijoukkue taistelee vain ja ainoastaan mestaruudesta, mutta kyllä se Kärppien ja Tapparan kohdalla on erityinen vaatimus.

Lukolla on erittäin liikkuva joukkue, mutta nojaan tässä siihen, että Jukka Rautakorpi saa ryhmänsä liikkeelle, homman toimimaan ja Tappara menee jatkoon voitoin 4-2.

Pelicans – HIFK

Hyvän runkosarjan pelannut Pelicans otti kolmospaikan ja siinä sitten meidänkin MVP:ksi valitsema Oliwer Kaski valittiin myös Liigan toimesta MVP:ksi runkosarjassa.

Kysymys kuuluu: pystyykö Pelicans samaan lentoon kuin runkosarjassa? Faktahan on se, että pleijareissa tämä peli aina muuttuu.

Kun kompataan tätä asemaa IFK:ta vastaan, niin IFK veti nyt semmosen tyydyttävän/välttävän runkosarjan tuolla materiaalilla, mutta kyllä se homma nyt on saatava kuntoon ja saadaan.

Saattaa olla aika räjähdysherkkä pari, joten toivottavasti tuomarit pitää homman hanskassa.

Räjähdysherkkyyttä lisää se, että niin Lahden fanit kuin IFK:n fanit tulevat olemaan liikkeellä – etäisyys kaupunkien välillä vain 100 kilometriä. Ihan fantastinen juttu on se, että sitä kautta joka peli on loppuunmyyty. Tulee joka peliin bileet sekä katsomoon että jäälle.

IFK menee tästä jatkoon otteluvoitoin 4-2.

TPS – HPK

Tässä on mielenkiintoinen pari. TPS pelasi aika mollivoittoisen runkosarjan lopun ja HPK suoritti taas kokonaisuudessaan aika hyvän kauden.

Mutta kyllä tässä on faktana se, että HPK joutuu tästä otteluparista lähtemään kesälomalle: TPS:n ylivoimapelaaminen on ollut todella hyvää ja erikoistilannepelaaminen on jälleen kerran todella isossa roolissa, kuten aina pleijareissa.

Siellä on ollut Kaapo Kakko TPS:llä liiderinä runkosarjassa, mutta kyllä siellä täytyy alkaa nyt Oula Palveen, Ilari Filppulan ja kumppanien nousta sille tasolle, millä tasolla niiden jätkien pitää olla siellä.

TPS vie tämän ottelusarjan 4-2, pitkälti ylivoimapelaamisensa kautta.

-Juti

Lue myös:
JUTIN RILLI: Timanttista settiä! Nyt vastaillaan lukijakysymyksiin oikein urakalla!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord