Mikko Ilonen lopettaa huikean golf-uransa – “Olen käynyt kiivasta keskustelua itseni kanssa”

schedule 22 maaliskuun 2019 - 09:37
person Marko Ollonqvist

Mikko Ilonen lopettaa golf-uransa. Kaikkien aikojen menestynein suomalaisgolfari kertoo käyneensä asiasta kiivasta väittelyä päänsä sisällä.

Mikko Ilonen pudotti torstaina melkoisen pommin, kun hän ilmoitti lopettavansa golf-uransa.

Suomen kaikkien aikojen menestynein suomalaisgolfari on pohtinut ratkaisuaan viime kuukausien ajan ja lopulta päätös oli tämä.

– Viimeiset pari kuukautta olen käynyt kiivasta keskustelua siitä, vieläkö se kilpailullinen Mikko löytyy minusta. Tarkasteltuani asiaa jokaisesta mahdollisesta näkökulmasta, olen tullut lopputulokseen päättää ammattilaisurani, Ilonen tiedottaa Facebook-tilillään julkaistussa englanninkielisessä tiedotteessaan.

– Olen varma, että päätökseni on oikea ja aika kypsä tälle ratkaisulle. Haluan tavoitella myös muita unelmia ja päämääriä elämässäni.

– Olen erittäin kiitollinen perheelleni, ystävilleni, yhteistyökumppaneille, valmentajille, managereille ja faneille saamastani tuesta. Matkan varrelle on mahtunut useita ylä- ja alamäkiä, jotka olen saanut jakaa näiden uskomattomien ihmisten kanssa läpi urani. Kiitos teille kaikille.

Ilosen, joka on kilpaillut ammattilaisena vuodesta 2001 lähtien ja tienannut uransa aikana yli 7 miljoonaa euroa, päätöksen taustalla on ennen kaikkea halu asettaa perhe etusijalle.

– Viime marraskuussa pelatun World Cupin jälkeen tein tietoisen ratkaisun, että otan etäisyyttä golfiin kauden päätteeksi. Tauon aikana olen keskittynyt perheeseen ja omaan hyvinvointiin. Olen käyttänyt ajan hyvin, nauttinut kunnon talvesta ja palannut lapsuuden harrastusten, hiihdon ja lumilautailun, pariin. Laatuaika vaimoni ja kahden lapsen kanssa on merkinnyt minulle paljon, ja olen ymmärtänyt, etten halua priorisoida muita velvollisuuksia perheeni edelle, Ilonen puolestaan totesi suomenkielisessä tiedotteessaan.

Golfin parista mies ei aio kuitenkaan kadota mihinkään, vaan hän haluaa jakaa tietotaitoaan ja oppejaan tulevaisuuden suomalaisille ammattilaisgolfareille.

– Olen vakuuttunut, että minun päätökseni vetäytyä ammattilaiskentiltä ei ole minkään aikakauden loppu, vaan sen sijaan se on jonkun uuden ja jännittävän alku. Golf on intohimoni ja olen päättänyt löytää tapoja, joilla voin auttaa lajin kehitystä ja erityisesti suomalaisia juniorigolfareita. Odotan todella innolla jatkoa ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ilosen eittämättä paras vuosi golfin parissa oli 2014. Tuolloin hän sijoittui US PGA Championshipissä jaetulle seitsemännelle sijalle ja voitti kaksi Euroopan kiertueen kilpailua, nousten parhaimmillaan golfin maailmanlistalla sijalle 37.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
JUTIN RILLI: Pudotuspeliparit syynissä – tuleeko yllätyksiä?

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord