Leverkusen taisteli vieraspisteet – kiri kahden maalin tappioasemasta voittoon

schedule 21 syyskuun 2018 - 00:25
person Teemu Sohkanen

Lukas Hradeckyn edustama Bayern 04 Leverkusen taisteli vieraspisteet PFK Ludogorets Razgradin vieraana, oltuaan ottelua jo 0-2-tappiolla.

Peli oli alusta asti melko hyvin vierasjoukkue Leverkusenin hallinnassa, mutta isännät kuitenkin iskivät itsensä ensimmäisen 30 minuutin aikana kahden maalin johtoon.

Vieraat eivät luovuttaneet, vaan luottivat omaan pelitapaansa, uskoivat omaan tekemiseensä ja se alkoikin viimein tuottaa tulosta – kavennus syntyi vajaat kymmenen minuuttia kotijoukkueen 2-0-maalin jälkeen.

Eikä siinä vielä kaikki: puoliajalla Leverkusenin kopissa usko omaan joukkueeseen vain kasvoi ja toiselle puoliajalle tultiinkin melko rytinällä, kun 2-2-tasoitus näki päivänvalonsa 63. peliminuutilla ja saksalaisjätti siirtyi heti perään 3-2-johtoon. Leverkusenin kolmas maali jäi lopulta myös voittomaaliksi; mahtava taistelu saksalaisryhmältä.

Lukas Hradecky sai olla maalillaan pääosin hyvin rauhassa, vaikkakin hän joutui kaksi kertaa kaivamaan pelivälineen selkänsä takaa. Laukauksia maalia kohti ei lopulta tullut kuin kolme kappaletta ja näistä nuo kaksi maalia olivat teoriassa mahdottomia napata.

Näinpä Leverkusen avasi europelit voitokkaasti, mikä on melkoinen piristysruiske, sillä Bundesliigassa seura on kolmen kierroksen jälkeen tyystin ilman pisteitä.

Leverkusenilla pelit jatkuvat jälleen kotimaansa sarjassa tulevana sunnuntaina kotiottelulla, kello 16:30 alkaen, kun vastaan asettuu hyvin kautensa aloittanut FSV Mainz 05. Mainz on napannut kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi voittoa ja yhden tasapelin.

Myös Suomen maajoukkueen toinen maalivahti, Jesse Joronen, oli tulessa Eurooppa-liigan kierroksella. Hänen edustamansa FC Kööpenhamina pelasi kotonaan 1-1-tasapelin Pietarin Zenitin kanssa.