Charles Leclerc menetti ylivoimaisen voiton Bahrainissa teknisten ongelmien vuoksi ja putosi kolmanneksi.

Huikea kisa, valtavaa draamaa! Charles Leclerc menetti ylivoimaisen voiton

Huikea kisa, valtavaa draamaa! Charles Leclerc menetti ylivoimaisen voiton teknisten ongelmien vuoksi – Mercedes nappasi kaksoisvoiton.

Heti kisan alussa tapahtui paljon. Paalupaikalta lähtenyt Charles Leclerc sai huonon lähdön, eikä myöskään Lewis Hamiltonin lähtö ollut paras mahdollinen.

Sebastian Vettel ja Valtteri Bottas ottivat sen sijaan uskomattomat lähdöt, molempien noustessa ohi edellä mainitun kaksikon.

Asetelma muuttui kuitenkin nopeasti ennalleen, sillä Leclerc oli selvästi Vetteliä nopeampi ja Hamilton Bottasta.

Kaiken kaikkiaan kisan ensimmäiset 15-20 kierrosta olivat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä joka puolella rataa tapahtui koko ajan – sijoituksista riippumatta.

Leclerc dominoi kisaa ja karkasi jokaiselta, ohitettuaan upeasti tallikaverinsa. Sen sijaan toisesta sijasta käytiin todella kovaa kamppailua Vettelin ja Hamiltonin välillä.

Aiemmin kisan aikana pehmeillä renkailla pito-ongelmista kärsinyt Hamilton otti keskirenkaat alle saatuaan Vettelin vauhdilla kiinni ja onnistui lopulta myös ohittamaan Ferrari-kuljettajan noin 20 kierrosta ennen kisan loppua.

Samalla Vettelin vasen eturengas joutui liian koville, hänen puolustaessaan toista sijaansa, saksalainen pyörähti ja lopulta eturenkaan aiheuttama tärinä rikkoi hänen etusiipensä.

Hamiltonin ja Vettelin välillä käyty taistelu oikeastaan ratkaisi kärkipään sijoitukset: ero Leclercin ja Hamiltonin välillä pysyi noin kymmenessä sekunnissa ja selkeästi tallikaverilleen hävinnyt Bottas oli lähemmäs puolen minuutin päässä Hamiltonista.

Keskikastissa Renault-kuljettajat Nico Hülkenberg ja Daniel Ricciardo kävivät kovaa taistelua kuudennesta sijasta, osuen myös hienoisesti toisiinsa. Hülkenberg veti kuitenkin pidemmän korren ja muutamaa kierrosta myöhemmin McLarenin Lando Norris ja Alfa Romeon Kimi Räikkönen ohittivat Ricciardon, jonka yhden varikkopysähdyksen taktiikka osoittautui lopulta todella heikoksi ratkaisuksi.

Kymmenisen kierrosta ennen loppua tämän huikean kilpailun uskomaton draamankaari sai kuitenkin huipennuksensa, kun Leclercin autosta petti tiettävästi turbo ja Hamilton otti hänet muutaman kierroksen aikana kiinni, tehden lopulta helpon ohituksen.

Leclerc oli tekemättömässä paikassa myös Bottaksen suhteen, kun Australian GP:n voittaneen suomalaiskuljettajan vaikea viikonloppu muuttui positiiviseksi, kun hän nappasi kilpailun toisen sijan, ohitettuaan nuoren Ferrari-kuljettajan muutaman kierroksen ennen loppua.

Draamaa nähtiin myös keskikastin taistelussa, kun Renaultin molemmat kuljettajat, Ricciardo ja Hülkenberg, keskeyttivät samalla kierroksella – vain kolme kierrosta ennen maalia.

Tämä puolestaan vaikutti suoranaisesti Leclercin tilanteeseen, sillä radalle tuotiin turva-autot, minkä myötä hän sai pidettyä kolmannen sijan ja Red Bullin Max Verstappenin takanaan. Tämä puolestaan sinetöi Räikkösen sijoituksen seitsemäntenä: hän olisi jopa todennäköisesti kyennyt nappaamaan ohittamaan McLarenin Lando Norrisin ja nappaamaan kuudennen sijan, ilman turva-autoa.

Bahrainin GP:n lopputulokset:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Mercedes)
3. Max Verstappen (Red Bull)
4. Charles Leclerc (Ferrari)
5. Sebastian Vettel (Ferrari)
6. Lando Norris (McLaren)
7. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo)
8. Pierre Gasly (Red Bull)
9. Alexander Albon (Toro Rosso)
10. Sergio Perez (Racing Point)
11. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)
12. Daniil Kvyat (Toro Rosso)
13. Kevin Magnussen (Haas)
14. Lance Stroll (Racing Point)
15. George Russell (Williams)
16. Robert Kubica (Williams)
17. Nico Hülkenberg (Renault)
18. Daniel Ricciardo (Renault)
19. Carlos Sainz Jr. (McLaren)
20. Romain Grosjean (Haas)

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
JUTIN RILLI: Pudotuspeliparit syynissä – tuleeko yllätyksiä?

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord