Veikkausliiga: FC Honka – HIFK | Kotijoukkueen puolustus kestää

schedule 31 elokuu 2020 - 21:54
person Ville Pursiainen

Veikkausliigassa pelataan tiistaina kaksi ottelua. Espoossa FC Honka saa vastaansa HIFKin klo 18.30 alkavassa ottelussa.

Honka lähtee kamppailuun Veikkausliigan neljänneltä sijalta. Joukkue on esiintynyt edukseen kuluvalla kaudelle, etenkin puolustuspelin suhteen. Joukkue on päästänyt vain viisi osumaa 11 kierroksen aikana, mikä on huima suoritus. Edellisellä kierroksella Honka nollasi SJK:n vieraissa 2-0 lukemin, mutta hävisi tämän jälkeen AGF:lle rumasti 5-2 Eurooppa-liigan karsintakierroksella.

Honka on ollut häviämättä viisi kotiottelua putkeen, tämän kauden kotisaldo on 2-3-0. Liian usein pelit ovat päättyneet pistejakoon, joka on vaarattoman pelitavan ikävä sivutuote. Ero sarjakärkeen on jo 11 pistettä, kolmanteen sijaakin matkaa on kuusi pistettä, tosin Honka on pelannut 1-2 ottelua kärkikolmikkoa vähemmän. Jean Marie Dongou vaikuttaisi hyvältä hankinnalta, sillä hyökkääjä on iskenyt jo seitsemän osumaa. Hongan tilanne on sinänsä erikoinen, että sillä ei ole vielä yhtään kotimaista maalintekijää kuluvalla kaudella.

HIFKin kausi lähti nousuun valmentajan vaihtamisen myötä hetkeksi, mutta kolme peräkkäistä tappiota ovat pudottaneet joukkueen seitsemänneksi. Tappiot ovat tulleet TPS:lle, Hakalle ja Interille, joten suunta on huolestuttavasti alaspäin. Etenkin kaksi viimeisintä tappiota ovat tulleet 0-1 lukemin, maalinteko on tuottanut tuskaa. Vierastilastossa HIFK on silti kolmantena saldolla 3-1-2 /+4.

Luis Henrique ja Sakari Mattila ovat pitäneet HIFKin maalintekovoimaa yllä. Kaksikko on viimeistellyt yhteensä seitsemän osumaa joukkueen neljästätoista maalista. Kaksikolla on siis iso vastuu hyökkäyspäässä. HIFK tuntuu olevan hieman väliinputoaja tämän kauden Veikkausliigassa, se ei ole tehdyissä maaleissa eikä päästetyissä maaleissa huipulla eikä pohjalla, vaan turvallisesti keskikastissa. Tappioputki pitäisi saada pian poikki, muuten Teemu Kankkusen miehistö voi luisua takaisin putoamiskamppailuun.

Honka on kotonaan suosikki, mutta sen pelitapa on riskitön ja varmisteleva, jolloin vaaralliset tekopaikat ovat harvassa molemmissa kenttäpäädyissä. Hongalla on riveissään monta vaarallista hyökkäsypään pelaajaa, jotka kukin vuorollaan ottavat ratkaisijan viittaa itselleen, joukkue pitää mielellään palloa. Veikkausliigan varmin puolustus ei päästä tiistaina maaliakaan, eikä voittokaan ole kaukana alamäessä olevan HIFKin kanssa.

Pelivalinnat | Panostus

Honka voittaa päästämättä maalia | 1,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,90

HIFK ei maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,29

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord