Valioliiga: Liverpool – Leeds | Vierasjoukkueen taso punnitaan heti alussa

schedule 12 syyskuu 2020 - 13:19
person Ville Pursiainen

Liverpool kohtaa sarjanousija Leedsin lauantai-iltana Valioliigassa. Ottelu alkaa klo 19.30.

Liverpool aloittaa uuden kauden Valioliigan hallitsevana mestarina. Mestaruuden uusiminen on hankala tehtävä, mutta ei mahdoton. Mestaruuden varmistumisen jälkeen joukkueen fokus ymmärrettävästi hieman katosi, ja tulokset vaihtelivat loistavista karmaiseviin. Kotonaan Liverpool oli myös loppukaudesta totutun vahva, mutta vieraissa myös oma verkko pöllysi välillä rajusti. Puolustussuuntaan joukkue oli viime kaudelle Valioliigan paras, ja Virgil van Dijkin luotsaama puolustus on edelleen timanttia.

Liverpool hävisi Community Shieldin Arsenalille rangaistuspotkukilpailussa, mutta tästä ei pidä vetää liian suuria johtopäätöksiä. Maalivahtipeli ja puolustus on varmasti kunnossa, kuten myös keskikenttä ja Salahin, Manen ja Firminon johtama hyökkäys. Liverpool ei toistaiseksi ole suuria hankintoja tehnyt, vasen puolustaja Konstantinos Tsimikas hankittaan kirittämään Andy Robertsonia. Mikäli avainpelaajat pysyvät ehjinä, on Liverpoolilla mahdollisuudet mihin tahansa  alkavalla kaudella.

Leeds nousi vihdoin takaisin Valioliigaan Marcelo Bielsan johdolla. Joukkue voitti ylivoimaiseen tyyliin Championshipin ja palasi pääsaarjaan 16 vuoden tauon jälkeen. Leeds pelaa erittäin agressiivisesti ja intensiivisesti, joka voi Valioliigan kovassa maailmassa aiheuttaa myös ongelmia ja takaiskumaaleja. Onnistuessaan Leeds voi pistää seuran kuin seuran tiukille, mutta vielä toistaiseksi joukkue on kirjoittamaton kortti Valioliigassa. Leeds ei virallisia otteluita ole pelannut sitten heinäkuun lopun, joten pelituntumassa joukkue antaa tasoitusta.

Espanjan maajoukkuehyökkääjä Rodrigo saapui Valenciasta Leedsin kärkeen ja on paljon vartijana hyökkäyspäätä ajatellen. Leeds operoi materiaaliltaan Valioliigan alemmalla kolmanneksella, joten joukkueen pitää pelata hyvin yhteen saalistaakseen tarpeeksi pisteitä sarjapaikan uusimista ajatellen. Leedsin ja Bielsan liitto on räjähdysherkkä, joukkue joko hurmaa kentällä ja napsii mukavasti pisteitä, tai homma lässähtää kasaan nopeasti.

Liverpoolin pitäisi näyttää sarjanaousijalle taivaan merkit heti avausottelussa. Leeds prässää kovasti ja ahnaasti, joka avaa mahdollisuuksia nopeille ja taitaville Liverpoolin pelaajille. Liverpoolin hyökkäyskolmikko on parhaimmillaan nopeissa vastaiskuissa, joista se rokottaa vastustajaa lähes poikkeuksetta. Liverpoolin keskikentän kulttipelaaja Jordan Henderson saattaa olla sivussa, Oxlade-Chamberlain on varmana poissa polvivamman vuoksi.

Pelivalinnat | Panostus

Liverpool voittaa päästämättä maalia | 1,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,32

Liverpool yli 2.5 maalia | 1/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,21

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord