U20 MM-kisat: Venäjä – Ruotsi | Huippukamppailu aamuyöllä

schedule 30 joulukuu 2020 - 21:37
person Ville Pursiainen

U20 MM-kisoissa pelataan mielenkiintoinen ottelu Venäjän ja Ruotsin välillä, kun maat kohtaavat keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa.

Venäjä on pelannut toistaiseksi erikoisen U20-turnauksen, kun avausottelussaan joukkue kaatoi upeasti USA:n 5-3, mutta hävisi heti perään Tsekeille 0-2 ja voitti Itävallan rutiinisuorituksella 7-1. Joukkue johtaa lohkoaan kolmen ottelun jälkeen, mutta vasta kaksi ottelua pelannut Ruotsi on tasapisteissä. Lohkon tilanne on äärimmäisen mielenkiintoinen ja täysin auki.

Jaroslav Askarov on Venäjän mielenkiintoisimpia pelaajia turnauksessa. Nuori maalivahti on isossa roolissa, mikäli joukkue haluaa toistaa viime turnauksen upean tempun etenemällä aina finaaliin saakka. Maalivahdin lisäksi Venäjän joukkue on tuttuun tapaan täynnä taitoa, etunenässä Rodion Amirov, Vasili Podkolzin sekä Jegor Tshinakov. Venäjä on iskenyt maaleja neljän osuman keskiarvolla, joten tehoja löytyy tuttuun tapaan. Joukkue kävi esittäytymässä myös syksyllä Karjala-turnauksessa menestyksekkäästi, joten odotukset ovat kovat oman ikäluokan turnauksessa.

Ruotsin MM-turnaus on sujunut toistaiseksi odotetusti, kun se on kaatanut Tsekin 7-1 ja Itävallan 4-0. Ensimmäinen todellinen suurmaa Venäjä antaa todellisen testin Ruotsin tasosta. Ruotsin maajoukkue on U20-tasolla ollut todella kova lohkovaiheessa, se ei ole hävinnyt 52 viimeiseen lohko-otteluun, mutta pudotuspeleissä eväät ovat loppuneet liian aikaisen kesken.

Ruotsin kenties suurin yksittäinen tähti on NHL:n nelosvaraus Lucas Raymond, jolta odotetaan paljon. Kahteen otteluun tehot 1+2 on ok startti turnaukseen, mutta enemmänkin on odotettavissa. Simon Holmström ja puolustaja Viktor Söderström ovat kumpainenkin antaneet neljä maalin johtanutta syöttöä, Noel Gunier on osunut jo kolmesti. Ruotsin joukkue on laadukas nippu ikäluokkansa helmiä, vaikka joukkue koki muutamia koronapoissaoloja turnauksen alla.

Venäjän ja Ruotsin otteluissa on totuttu näkemääån U20-tasolla viime vuosina maalirikkaita otteluita. Kuudesta viime kohtaamisesta neljä on mennyt Venäjälle ja kaksi Ruotsille, viime vuoden semifinaalissa Venäjä kaatoi Ruotsin jatkoajan jälkeen 5-4-lukemin. Joukkueet kilpailevat elintärkeistä pisteistä ja luvassa on viihdyttävä ottelu, jossa maalipaikkoja nähdään varmasti molemmissa kenttäpäädyissä. Venäjän joukkue ailahtelee enemmän ikäluokasta huolimatta, joten Ruotsi nauttii hienoista ennakkosuosikin viittaa ottelun alla.

Pelivalinnat | Panostus

Ruotsi ml | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,00

Yli 5.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,05

 

 

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord