U20 MM-kisat: Kanada – Suomi | Taistelu lohkovoitosta huipentuu

schedule 31 joulukuu 2020 - 10:55
person Ville Pursiainen

Kanada ja Suomi mittelevät lohkovoitosta torstain ja perjantain välisenä yönä klo 01.00 alkavassa lohkovaiheen päätösottelussa.

Kanadan meno kotiturnauksessa on ollut juuri niin vakuuttavaa kuin ajateltiinkin. Joukkue on voittanut Saksan, Slovakian ja Sveitsin maalierolla 29-3 ja joukkue pääsee ratkomaan Suomea vastaan lohkovoitosta. Kanadan peli on alusta saakka ollut väkevää ja etenkin hyökkäyspelin juhlaa, ainoastaan Slovakia pystyi huimalla puolustustaistelullaan hidastamaan Kanadan menoa.

Dylan Kozens on napannut kolmesa ottelussa jo tehot 4+5 ja Quinton Byfield 2+5. Kanadasta kertoo jotain että sen tehot jakautuvat usean eri pelaajan ja ketjun välille, joten ratkaisuvoimaa löytyy laajalla mittarilla. Kanada on voittanut U20-tasolla yhdeksän ottelua putkeen ja viimeisin tappio on vuodelta 2019. Joukkue on keskittynyt olennaiseen ja on ollut toistaiseksi kentällä todella vaarallinen.

Suomen turnaus on edennyt nousujohteisesti alusta saakka. Otteet kentällä ovat parantuneet peli peliltä ja edellinen ottelu oli joukkueen paras, kun Slovakia kaatui 6-0-lukemin. Kolmen voiton myötä joukkue pelaa Kanadaa vastaan lohkovoitosta, joka olikin tavoite ennen turnausta. Suomen pelissä ilahduttavaa on joukkueen parantunut yhteispeli sekä viisikkojen tiivistyminen, näitä vahvuuksia Suomi tarvitsee  turnauksen edetessä.

Anton Lundell on vastannut huutoon ja on ykkössentterin roolissaan iseknyt jo tehot 3+3- Lundell on kaikissa kolmessa ottelussa iskenyt Suomen avausosuman, toivoa sopii että trendi jatkuisi myös Kanadaa vastaan. Puolustaja Topi Niemelän rooli ennen turnausta oli hieman epäselvä, mutta Niemelä on osoittanut suurta sydäntä kaukalossa ja iskenyt samalla tehot 2+4. Brad Lambert ei ole onnistunut vielä turnauksessa, Slovakia-ottelussa Lambert ei saanut enää peliaikaa normaaliin tapaan ja kakkosketju voi kokea muutoksia Kanada-matsin alla.

Kanada lähtee suursuosikkina myös Suomi-otteluun. Suomi ei ole montaakaan kertaa Kanadaa pystynyt sen kotiturnauksessa kaatamaan U20-tasolla, ja se taso ja materiaali jolla Kanada operoi ei helpota urakkaa tälläkään kertaa. Suomi tarvitsee tärkeimmiltä pelaajiltaan huippuottelun, jotta se pystyisi haastamaan Kanadan. Viime vuosien kohtaamiset ovat menneet tasan 3-3 voittojen osalta, ja maaleja näiden joukkueiden välillä on totuttu näkemään huimasti. Kotijoukkueen voitto ja maalirikas ottelu kuulostavat hyviltä peli-ideoilta, luvassa on kiihkeä kamppailu lohkovoitosta. Kanada on suosikki ottelun alla, mutta Pikkuleijonat eivät ole täysin aseettomia mikäli pysyvät pois jäähyaitiosta.

Pelivalinnat | Panostus

Kanada & ottelussa yli 4.5 maalia | 2,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,73

Kanada yli 4.5 maalia | 1,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,52

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord