Liiga: Sport - Tappara

Liiga: Sport – Tappara | Tamperelaiset haistelemassa kuudennetta voittoa putkeen

Vaasan Sport ja Tampereen Tappara kohtaavat tiistain Liiga-kierroksella toisensa. Ottelu pelataan Vaasan Sähkö Areenalla perinteiseen tapaan kello 18:30.

Kotijoukkue Sport on pelannut kuluvalla kaudella 16 ottelua, joista saldona on ainoastaan neljä voittoa, viisi tasapeliä ja seitsemän tappiota – tasapeleistä kaksi ottelua on kääntynyt voitoksi jatkoajan tai voittolaukausten jälkeen. Sarjapisteitä Sportilla on kasassa ainoastaan 19 kappaletta, jonka myötä Sport on sarjataulukossa sijalla 13. Pistekeskiarvo ottelua kohden joukkueella on 1,19. Sport on onnistunut heiluttamaan vastustajan verkkoa ainoastaan 30 kertaa ja omista kiekkoa on jouduttu noukkimaan 47 kertaa – Sport on koko Liigassa vähiten maaleja tehnyt joukkue tällä hetkellä.

Vierasjoukkue Tampereen Tappara on pelannut tällä kaudella 17 ottelua, joista saldona on kuusi voittoa, kuusi tasapeliä ja viisi tappiota – tasapeleistä neljä kamppailua on kääntynyt Tapparan eduksi jatkoajan tai voittolaukausten jälkeen. Sarjapisteitä Tapparalla on kasassa 28 kappaletta, jonka myötä joukkue majailaa sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Pistekeskiarvo ottelua kohden on 1,65. Tappara on paukuttanut tähän mennessä 53 maalia vastustajan nuottaan, ja omissa on kolissut 49 kertaa. Tappara porskuttaa tällä hetkellä viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Tapparan pelaaminen parantunut päivä päivältä

Jussi Tapolan luotsaama Tampereen Tappara oli alkukaudesta suurissa vaikeuksissa, kun voittoja ei meinannut millään tarttua plakkariin. Suurimmat vaikeudet joukkueella oli siinä, että johtoasemaa ei jostain syystä kyetty puolustamaan, vaan kaveri pääsi aina rinnalle ja ohi. Nyt Tappara porskuttaa viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa, eikä tätä samaa ongelmaa ole pahemmin tullut vastaan paitsi juurikin Sportia vastaan, josta tämä viiden ottelun voittoputki saikin alkunsa. Tapparan kaksi edellistä ottelua oli Lukkoa ja Kärppiä vastaan, nämä olivat pelillisesti Tapparan vahvimmat ottelut tällä kaudella.

Christian Heljanko on syrjäyttänyt Dominik Hrachovinan maalinsuulla, joka on hieman yllättävää, mutta Heljangon otteet ovat olleet kymmenen kertaa varmempia kuin Hrachovinalla. On vaikea tässä vaiheessa kuitenkaan sanoa, että kumpi maalivahdeista on aloittavana kokoonpanossa, mutta viime aikaisten otteiden perusteella olisi typerää vaihtaa voittavaa veskaa eli Heljankoa. Vaasan Sport porskuttaa myös pienoisessa voittoputkessa, sillä se on voittanut kaksi edellistä ottelua kotonaan. Sport saa pientä etua kotona pelatessaan, mutta se ei tule olemaan ratkaisevana tekijänä tässä ottelussa. Sportin materiaali kalpenee helposti Tapparalle, eikä vierasjoukkueella pitäisi nykyvireellä olla mitään vaikeuksia Sportia vastaan.

Lapulle lähdetään pelaamaan vierasjoukkue Tampereen Tapparan voittoa varsinaisella peliajalla kelpo kertoimella.

Pelivalinta | Panostus

Tappara | 2,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,90

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord