VIHJEET: Kanada - Tshekki

Jääkiekon MM-kisat: Kanada – Tshekki | Kumpi etenee finaaliin?

Jääkiekon MM-kisat lähenevät loppuaan. Illalla toisessa välierässä nähdään herkkupala Kanada – Tshekki, jonka voittaja etenee finaaliin.

Alkusarjan pelit eivät lähteneet Kanadan osalta odotetun lailla. Kanada kärsi ensimmäisessä pelissään tappion Suomelle ja Slovakiaa vastaan se oli vaikeuksissa, mutta onnistui voiton nappaamaan viime hetken maalilla. Slovakiaa vastaan pelatun ottelun jälkeen, Kanadan peli on kisojen edetessä parantunut paljon siitä mitä se ensimmäisissä peleissä oli. Tämä on hyvä merkki siitä, että joukkue on kasautunut hyvin yhteen ja yksilöt pelaavat joukkueelle.

Tshekki on pelannut erinomaisesti koko turnauksen ajan. Ensimmäisessä pelissä Tshekki pääsi heti yllättämään Ruotsin maalein 5-2. Ainut tappio tuli alkusarjassa Venäjälle, joka on ennakkosuosikkina kisojen voittoon. Tshekki pääsee pelaamaan melkein kuin kotiyleisön edessä ja tämä on heille valtaisa apu. Lähtökohdat peliin ovat siis erittäin hyvät Tshekin osalta.

Kanada oli lähellä tippua jo ensimmäisessä pudotuspelissä Sveitsiä vastaan. Sveitsi johti peliä aina viimeiselle sekunteille saakka – ajassa 59:59 kuitenkin Kanadan Damon Seversonin kuti lirui maalivahti Leonardo Genonin kainalosta sisään ja peli oli tasan 2-2. Kanada nappasi voiton jatkoajalla ja eteni välieriin. Peli oli suurimmaksi osaksi Kanadan hallintaa, joten kyseessä oli aivan oikeutettu voitto.

Tshekki klaarasi Saksasta 5-1 voiton ja eteni välieriin. Peli oli tasaista aina kolmanteen erään saakka, mutta sitten Tshekki hyödynsi todella hyvin maalintekopaikat ja nappasi suvereenin voiton.

Jääkiekon MM-kisat 2019: Näin näet kaikki MM-Jääkiekon ottelut ilmaiseksi!

Johtavat pelaajat ratkaisevina tekijöinä

Kanadan Mark Stone jatkaa siitä mihin jäi NHL:n pudotuspeleissä – dominointia. Stone on ollut yksi Kanadan tärkeimmistä pelaajista kisoissa. Aina kun Stone on kentällä, niin vastustajan päähän saadaan luotua todella vaarallisia tilanteita. Anthony Manthan ja Kyle Turriksen yhteispelaaminen on ollut erittäin loistavaa ja onnistumisia on tullut useammassa pelissä tältä kaksikolta. Kanadan yhteispeli on parantunut huomattavasti kisojen edetessä pidemmälle. Tämä nimellisesti kova joukkue on saanut pelinsä kuntoon, joten heitä on todella vaikea voittaa. Kanada pystyy heittämään minkä vain ketjun jäälle, sillä kaikilla on kyky luoda vaarallisia maalipaikkoja ja tehdä kyseisistä paikoista maalit.

Tshekki on myös nimellisesti vahva joukkue ja heillä löytyy myös laajalta rintamalta ratkaisuvoimaa. Jakub Voracek on tykittänyt tähän mennessä kasaan jo huikeat 16 pistettä. Ykköskenttä ei ole ainut, joka on onnistunut tuhoa tekemään, Dominik Kubalik kumppaneineen on ollut myös hyvässä iskussa. Kubalik, joka on kylvänyt tuhoa Euroopan kentillä, on saamassa sopimuksen kisojen jälkeen NHL-seura Chicago Blackhawksiin – häntä kannattaa pitää silmällä.

Peli tulee olemaan todella tiukka, mutta kääntyy loppupeleissä Kanadan eduksi. Johtavat pelaajat nousevat esiin ja ratkaisevat pelin kulun, Stone lukeutuu tähän ryhmään.

Pelivalintani: 

Kanada -0,5

BETHARD TARJOAA KERTOIMEN 1,96

Mark Stone tekee maalin

UNIBET TARJOAA KERTOIMEN 2,80

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord