Pitkäveto pelimuodot – Yhdistelmät, Järjestelmät ja Singlet

Tässä kappaleessa käsittelyssä ovat Pitkäveto pelimuodot.

Viihdepelaajat rakentavat usein suurempia yhdistelmiä, jotta pienellä panoksella voittopotti olisi osuessa huomattavasti suurempi. Lajiin perehtyneet ja voitollista vedonlyöntiä jahtaavat pelaajat puolestaan lyövät usein ainoastaan single-vetoja, sillä yksittäisen kohteen osuminen on huomattavasti todennäköisempää kuin yhdistelmän. Järjestelmillä pystyy minimoimaan yhdistelmien riskejä, ja tämäkin on yllätyksenä viihdepelaajille hyvin tuttu vetomuoto.

Yhdistelmät

Yhdistelmällä tarkoitetaan vetolappua, jossa on useampia kohteita samalla kupongilla, ja veto asetetaan sellaisenaan sisään. Yhdistelmäksi luetaan kaikki vetolaput, joissa on vähintään kaksi kohdetta. Eli näihin lukeutuvat tuplat, triplat, kvartetit, kvintetin ja niin edelleen.

Yhdistelmällähän haetaan suurempaa kerrointa lapulle, jotta voittopotti olisi osuessaan huomattava pienellä panoksella. Huono puoli tässä on kuitenkin se, että kun näitä kohteita on enemmän, niin osuman todennäköisyys laskee huomattavasta, ja näin myös se todellinen voittomahdollisuus on mitätön. Todennäköisimmin tekee voittoa, kun asettaa vain yhden kohteen lappuja näiden yhdistelmäperävaunujen sijaan.

Järjestelmät

Järjestelmien tarkoituksena on nostaa voiton todennäköisyyttä isommilla yhdistelmillä. Järjestelmiä käyttämällä on, voi yhdistelmän jakaa siis erilaisiin yhdistelmiin, jolloin monen kohteen vetolapun osumatodennäköisyys kasvaa. Järjestelmä maksaa myös enemmän kuin yhdistelmä, sillä siinä on monta erilaista riviä eli vetoa samalla vetokupongilla.

ESIMERKKI

Kohteet merkattu numeroin 1, 2, 3, 4
Tuplat 6 riviä 1,2 1,3 1,4 2,3 2,4 3,4
Triplat 4 riviä 1,2,3 1,2,4 1,3,4 2,3,4
Yhdistelmä 1 rivi 1,2,3,4

Voittopotti on suurempi, mitä single-vedoissa, ja samalla se osuu myös todennäköisemmin, mitä yhdistelmä. Järjestelmä maksaa kuitenkin huomattavasti enemmän, sillä rivimäärä moninkertaistaa hinnan.

Singlet

Single-vedot ovat kaikista järkevimpiä, sillä voiton todennäköisyys on kaikista suurin tässä vetomuodossa. Singlet ovat varsinkin lajiin perehtyneempien ja voitonhakuisien pelaajien suosiossa, ja kaikki ammattilaiset lyövät ainoastaan singlejä, sillä todennäköisyys voitolle on niin paljon suurempi. Seurannan ja kirjanpidon ylläpidosta tulee myös huomattavasti helpompaa, kun asettaa vedot yhteen kohteeseen kerrallaan. Voittomahdollisuus on single-vedossa pienempi, mutta pitkässä juoksussa kassankehityksen huomaa kummasti parantuvat singlevetojen myötä.

Ilmaiset pitkäveto vihjeet pääset lukemaan täältä!
Katsasta parhaat vedonlyöntibonukset 2021 täältä!