Perusasiat kuntoon

Olemme koonneet kattavan vedonlyöntioppaan sivustollemme! Urheiluvedot.com vedonlyöntiopas tarjoaa tietoa vasta-alkajille, mutta myös kokeneemmat konkarit voivat löytää uutta tietoa vedonlyönnistä.

Vedonlyöntiopas lähtee alkeista liikenteeseen, jotta saadaan pohja kuntoon ennen kaikkea muuta! Eli ensimmäisenä laitetaan perusasiat kuntoon!

Vedonlyönnissä tulee aina ylä- ja alamäkiä. Tämä tarkoittaa siis sitä, ettei koko aikaa ole nousukiitoa ja voitokasta meininkiä, vaan hävittyäkin tulee, vaikka kuinka oikein asiat tekisi. Pelaaminen on kuitenkin pidettävä hallinnassa ja fiksuna, jotta oma talous ei pelaamiseen kaadu millään tapaa. Ainahan vedonlyöntiin liittyy se riski, että pidemmät kylmät kaudet tulevat esiin, jolloin onkin hyvä ottaa pieni breikki ajatusten kasaamista varten. Taukojen pitämiseen ei vinkkejä tai ohjeita voi antaa, sillä se on jokaisen päätettävissä, milloin ja miten haluaa taukonsa pitää, jos pitää ollenkaan.

Kassanhallinta

Pelikassalla tarkoitetaan varoja, jotka on varattu pelaamiseen. Pelikassaan kuuluvat rahat on hyvä pitää erillään omista käyttövaroista, jotta ne eivät niin sanotusti sotkeennu keskenään, ja kassankehityksen seuraaminenkin on näin helpompaa. Aloituskassa on usein hyvin pieni, mutta pitkässä juoksussa tästä voidaan kasata todella mairea potti, jos vain osaa pitää järjen pelaamisessa ja jaksaa odottaa. Pienet panokset nousevat hiljalleen isommiksi, ja kassa kehittyy huomattavasti nopeammin, jos osaa pelata maltilla ja oikeasti hyviä kohteita.

Vedonlyönnissä voidaan hyvin käyttää fraasia ”Rikastuminen ei tapahdu hetkessä, vaan se on pidempiaikainen prosessi.” Tottahan tuo on joka sana, ei siitä pääse mihinkään. Vedonlyöjistä vain murto-osa kokee äkillisen rikastumisen, ja suurin osa näistä pelureista onkin lotto- tai jackpot-voittajia, eikä vaiskaan vedonlyönnin kuninkaita. Vedonlyönti vaatii todellista malttia ja pitkäjänteisyyttä, mutta se taatusti palkitaan isosti, mikäli pystyy pitämään itsensä kurissa.

Koko kassaahan ei kannata yhteen kohteeseen survoa, vaan kassa tulisi jaotella useammalle kohteelle, jotta ei kaikki pelivarat sula yhden yllätyksen vuoksi. Tällä tyylillä päästään siihen pisteeseen, että riskit pienenevät, mutta kassa kasvaa hiljalleen. Panostus on pidettävä aina sellaisena, ettei mahdollinen tappio tee liikaa osumaa omalle pelikassalle, ja tuhoa kehitystä täysin.

Miten sopiva panostus valitaan?

Sopivan panostuksen valitseminen ei ole niin yksiselitteistä, miltä se kuulostaa. Yksinkertaistettuna kohteelle valitaan sitä suurempi panostus, mitä paremmalta kohde näyttää, eli mitä suuremmalla todennäköisyydellä se menee oikein. Eli jos kohde on hieman epävarmempi, valitaan pienempi panostus. Panostukseen kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, ettei tule ylireagointeja, ja näin kassanhallinta pysyy hyvänä. Panosskaalaan vaikuttaa monet tekijät, mutta suhteessa panostuksen tulisi pysyä täysin samana, oli kassasi koko sitten tuhansia euroja tai kymmeniä euroja.

Mitä panosskaalalla tarkoitetaan?

Panosskaalalla tarkoitetaan siis sitä, että panostus pidetään tietyn suuruisena. Panoksen koko vaihtelee rahallisesti pelikassan koon mukaan, mutta suhteessa sen pitäisi pysyä prosentteina tismalleen samana, oli kassasi koko millainen tahansa. Panostus pidetään usein 1-10 % välillä kohteen todennäköisyyksistä riippuen, eli suhteellisen pieni panostus toimii läpi vedonlyöntiuran. Yksikköpanostus on oiva tapa pysyä kartalla, miten paljon kohteeseen kannattaa panostaa.

Yksikköpanostus on siis eräänlainen panostusmetodi, jolla kassanhallinta pysyy hyvänä. Pelikassasi muunnetaan siis euroista yksiköihin, jolloin yksi yksikkö on vaikkapa 1 % pelikassastasi.

ESIMERKKI

Pelurin pelikassa on 1000€, ja jakaa pelikassan yksiköihin. Hän päättää jakaa pelikassan 100 yksikön kassaksi, jolloin panostus on helppo laskea. Hän on päättänyt panostaa 1-5 % pelikassasta kohteisiin, jotka aikoo pelata. Tällöin 1 yksikkö vastaa yhtä prosenttia pelikassasta, mikä on euroissa 10€. Panostus pysyy siis todella maltillisena, kun maksimi panos on 50€, eli 5 % pelikassasta. Näin peluri pääsee kasvattamaan pelikassaa hiljalleen, ja nauttimaan vedonlyönnin voitoista pitkässä juoksussa.

Panostuksen pysyessä maltillisena tappioiden riski pysyy myös määrällisesti paljon pienempänä. Maltillinen panostus ja oma pelikassa kannattaa pitää mielessä niin tappio- kuin voittoputkien aikana. Tämän vuoksi yksikköpanostus on yksi parhaista metodeista pysyä aisoissa, sillä panostus pysyy vääjäämättä maltillisena, ja kehityskaari tasaisena.

Kirjanpito

Yksi parhaimmista vedonlyönnin apuvälineistä voitollisen vedonlyönnin näkökulmasta on kirjanpito. Tämä auttaa pelaajaa pysymään kärryillä pelikassan kehityksen lisäksi myös siitä, missä lajeissa ja sarjoissa vedonlyönti todella onnistuu, ja missä lajeissa tai sarjoissa tuotto on suurinta. Monen pelaajan lajikirjoon kuuluu älytön määrä eri sarjoja ja lajeja, joten näistä kannattaakin tehdä omat kirjanpidot, mihin sarjaan ja lajiin kohteet kuuluvat. Kirjanpitoon kannattaa sisällyttää ainakin seuraavat asiat, jotta seuraaminen olisi mahdollisimman helppoa; laji, sarja, kohde, päivämäärä, kerroin, peliyhtiö, panos ja palautus sekä tulos.

Ensimmäisenä kirjanpitoon tulisi merkata laji, sarja, kohde ja päivämäärä. Nämä asiat kertovat tarvittavat tiedot lajikohtaisen vedonlyönnin parissa sekä vedonlyönnin tuottavuudesta kyseisellä ajanjaksolla. Näiden jälkeen lisätään kerroin ja peliyhtiö, jotta saadaan laskettua esimerkiksi palautusprosentit ja mediaanikerroin. Peliyhtiö on hyvä lisätä seurantaan, sillä sen avulla voit vertailla vedonlyönnin aikana eri yhtiöiden tarjoamia kertoimia eri sarjoissa. Panos on toki myös kriittinen asia, joka tulee lisätä kirjanpitoon, sillä näin pysyt todellisuudessa kärryillä panosluokasta, tuotosta ja kehityksestä.

Nämä tiedot antavat paremman käsityksen siitä, että miten kyseisen lajin vedonlyönti sujuu.

ESIMERKKI

Peluri lyö vedon 13.04.2018 Toronto Raptorsin ja Portland Trail Blazersin väliseen otteluun. Peluri päättää asettaa vedon Portland Trail Blazersin voitolle valitsemallaan peliyhtiöllä, joka tässä tapauksessa sattuu olemaan vedonlyöjien arvostuksessa oleva Pinnacle. Peluri panostaa 5 % pelikassastaan Blazersin voitolle, mikä tässä tapauksessa on 50€. Veto osuu, ja hän merkkaakin kirjanpitoon tarvittavat tiedot.

Laji: Koripallo
Sarja: NBA
Kohde: Toronto Raptors – Portland Trail Blazers
Veto: Portland Trail Blazers
Kerroin: 2,030
Panos: 50€
Palautus: 101,50€

Kirjanpito auttaa siis pelikassan hallitsemista, ja panostuksen pitämistä maltillisena. Näin saat osviittaa liittyen lajikohtaiseen menestykseen, sekä ylipäätään vedonlyöntisi voitollisuuteen. Excel on erinomainen työkalu seurannan ja kirjanpidon pitämiseen.

Tämä oli vasta pintaraapaisu kaikesta, mitä vedonlyöntiopas tarjoaa. Nämä perusasiat tulee olla hallussa, ennen kuin vedonlyönnin syventäviä asioita voidaan edes harkita. Vedonlyöntiopas tarjoaa tietoa aasialaisista tasoituksista ja esimerkiksi Kellyn kaavasta, joten ei kannata lopettaa tutkimista vielä.

Ilmaiset pitkäveto vihjeet pääset lukemaan täältä!
Katsasta parhaat vedonlyöntibonukset 2021 täältä!