VIDEO: Muistatko, kun Wayne Gretzky rökitti Sugar Ray Leonardin, Borgin ja Pelén pikajuoksussa?!

schedule 11 toukokuu 2020 - 10:22
person Marko Ollonqvist

Muistatko vielä, kun Wayne Gretzky rökitti 1980-luvulla Sugar Ray Leonardin, Björn Borgin ja Pelén pikajuoksussa?

Wayne Gretzky oli tehopisteiden ja pelillisten taitojen muodossa melkoinen peto kaukalossa.

Silti tätä legendaarista kanadalaiskiekkoilijaa ei oikeastaan koskaan näe edes mukana keskusteluissa, kun puhutaan kaikkien aikojen urheilijoista – liekö syynä sitten se, että jääkiekko on tietyllä tapaa marginaalilaji?

1980-luvulla järjestettiin äärimmäisen mielenkiintoinen juoksukilpailu, jossa Gretzky otti mittaa nyrkkeilijä Sugar Ray Leonardista, tennispelaaja Björn Borgista ja jalkapalloilija Peléstä.

Pelén puolustukseksi on sanottava välittömästi se, että hän on lähes 21 vuotta Gretzkyä vanhempi, joten siinä ei ollut mitään yllättävää, ettei brasilialaislegendasta ollut haastamaan Gretzkyä: tarkka vuosi oli mitä ilmeisimmin 1982, joten Gretzky oli tuossa vaiheessa 21-vuotias, kun taas Peléllä oli ikää hieman vajaat 42 vuotta.

Mutta se ylivoima, jolla Gretzky vei tuon kilpailun nimiinsä, oli mykistävää.

Häntä vain viisi vuotta vanhemmilla Borgilla ja Leonardilla ei ollut esimerkiksi mitään palaa Gretzkyä vastaan, joka näytti paremmuutensa heti lähdössä, alkukiihdytyksessä ja myös loppumatkan rullauksessa.

Maaliin saapuessa Gretzky oli noin kaksi metriä muuta kolmikkoa perässä; olisi ollut hienoa nähdä, miten kisassa olisi käynyt Gretzkyn ja Pelén välillä – niin vakuuttavaa oli myös brasilialaisen meno, iästään huolimatta.

Tässä video tuosta kilpailusta:

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord