Osa faneista saattaa päästä nopeastikin takaisin katsomoihin, koronaviruspandemiasta huolimatta, kiitos brittiläisen idean.

Pääseekö ainakin osa faneista sittenkin urheilutapahtumiin?!

Urheilulajien on uskottu jatkuvan satavarmasti tyhjille katsomoille, mutta isobritannialaisen teknologiafirman idean myötä ainakin osa faneista saattaa päästä urheilutapahtumiin.

Notre Damen yliopistossa professorina työskentelevä Richard Sheehan, joka on urheiluekonomi, varoitteli vajaat kaksi viikkoa sitten The Athleticin haastattelussa, että urheilutapahtumat saatetaan järjestää tyhjille katsomoille jopa seuraavien kahden vuoden ajan.

Sheehanin puheet kuulostivat joillekin liioitelluilta, mutta niissä oli vissi pointti: miten ihmeessä kymmenet tuhannet ihmiset voitaisiin päästää stadioneille ja areenoille, kun rokotetta ei ole olemassa?

Vaan voisiko osa faneista sittenkin päästä paikan päälle urheilutapahtumiin jo aivan lähitulevaisuudessa? Kenties.

Iso-Britanniassa teknologiafirma suunnittelee tällä hetkellä digitaalista terveyspassia, joka kulkee nimellä VCOVID.

Tuon passin avulla käyttäjä pystyy todistamaan antaneensa negatiivisen koronavirustuloksen ja mahdollisen immuniteetin koronavirusta vastaan.

Kyseinen passi on suunnitteilla ennen kaikkea terveysviranomaisten käyttöön, mutta myös Valioliigan kerrotaan olevan kiinnostunut sovelluksesta, sillä sen avulla fanit voitaisiin päästää takaisin katsomoihin seuraamaan otteluita paikan päällä, eikä tyhjille katsomoille pelaaminen olisi välttämätöntä.

Manchester Unitedin johtoportaaseen kuuluva Mike Farnan otti asiaan kantaa Irish Daily Mailin haastattelussa.

– Olemme käyneet asiasta keskusteluja hallituksen ja terveysviranomaisten kanssa. Tämä ratkaisu voisi toimia jokaisella elämän osa-alueella, urheilu mukaan lukien.

Mikäli tällaisen teknologian käyttöönottoa tarkastellaan esimerkiksi Suomen, kuten myös lukuisten muiden maiden, näkökulmasta, suoritettujen koronavirustestien määrät ovat päivää kohden tässä vaiheessa vielä todella alhaisia, joten myös VCOVID-passin saajien joukko kasvaisi nykyisillä testimäärillä todella hitaasti.

Toisaalta taas tehtävien testien päivittäinen määrä on kasvamassa päivä päivältä, joten tätä ideaa kyseisestä passista voidaan pitää todella merkittävänä.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord