MITÄ?! NHL:n ja NBA:n ykkösvarausten palkoissa posketon ero!

schedule 21 marraskuu 2020 - 16:47
person Marko Ollonqvist

NHL:n ja NBA:n ykkösvarausten palkoissa on niin posketon ero, että sitä on täysin mahdotonta tajuta: asia nousi esille NBA:n varaustilaisuuden myötä.

NHL- ja NBA-varauksen saaneet pelaajat ovat vuotaneet verta, hikeä ja kyyneleitä saavuttaakseen unelmansa.

Maailma ei ole kuitenkaan tasapuolinen paikka, joskin on täysin käsittämätöntä, että sen voi huomata näin radikaalilla tavalla kahden Pohjois-Amerikan suurimpiin liigoihin kuuluvien sarjojen välillä – tässä kohtaa NHL:n ja NBA:n.

Kun New York Rangers varasi tämän vuoden NHL Draftissa Alexis Lafrenièren ja solmi kanadalaisnuorukaisen kanssa välittömästi tulokassopimuksen, tuoreen sopimuksen yksityiskohdat kuuluivat lyhykäisyydessään seuraavasti:

  • Sopimuksen pituus: 3 vuotta
  • Maksimipalkka: 11,3 miljoonaa dollaria
  • Taattu palkkaosuus: 517 500 dollaria

Tällä viikolla järjestetyssä NBA:n varaustilaisuudessa ensimmäisenä pääsi varaamaan Minnesota Timberwolves, joka käytti varausvuoronsa Anthony Edwardsiin. Tulokassopimus allekirjoitettiin välittömästi ja sen yksityiskohdat kuuluvat lyhyesti ja ytimekkäästi seuraavalla tavalla:

  • Sopimuksen pituus: 2 vuotta
  • Maksimipalkka: 44,2 miljoonaa dollaria
  • Taattu palkkaosuus: 20 miljoonaa dollaria

Kun siis katsotaan näiden kahden liigan suurimpiin lupauksiin kuuluvien pelaajien sopimuksia, huomio kiinnittyy välittömästi siihen, että Edwardsin kokonaispalkka on lähestulkoon nelinkertainen verrattuna Lafrenièren vastaavaan, vaikka Edwardsin tulokassopimus on vuoden verran lyhyempi. Kaikkein pöyristyttävin ero tulee kuitenkin siinä, mitä pelaajat tulevat tienaamaan riippumatta siitä, mitä tapahtuu: Edwardsille taattu summa on lähes 40-kertainen verrattuna Lafrenièreen.

NHL on ollut ylipäätään aina muita Pohjois-Amerikan suuria ammattilaissarjoja perässä, mikä paljastuu katsomalla esimerkiksi kunkin sarjan eniten tienaavia pelaajia ja heidän keskiarvopalkkojaan:

  1. Patrick Mahomes (NFL) – 45 miljoonaa dollaria per kausi
  2. Stephen Curry (NBA) – 43 miljoonaa dollaria per kausi
  3. Mike Trout (MLB) – 37,1 miljoonaa dollaria per kausi
  4. Connor McDavid (NHL) – 12,5 miljoonaa dollaria per kausi

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord