Kommentti: Olympiastadionista tuli juuri se farssi, jota kaikki osasivat odottaa!

schedule 20 elokuu 2020 - 11:41
person Marko Ollonqvist

Olympiastadionista tuli valitettavasti juuri se farssi, jota kaikki osasivat odottaa jo siinä vaiheessa, kun suunnitelmista kerrottiin julkisesti ensimmäisen kerran.

Unohdetaan nyt se, että Olympiastadionia kunnostaneita työntekijöitä kohdeltiin todella huonosti.

Unohdetaan se, että stadionin remontti tuli maksamaan yli 300 miljoonaa euroa ja samaan aikaan esimerkiksi italialaisjätti Juventus rakensi täysin uuden Juventus Stadiumin noin kolmasosalla näistä Olympiastadioniin käytetyistä kunnostuskuluista.

Unohdetaan se, että budjetti paisui täysin odotetusti kuin pullataikina ja ylitti noin 100 miljoonalla eurolla alkuperäisen budjettilaskelman.

Unohdetaan se, että stadionin peruskorjauksen valmistuminen viivästyi noin vuodella.

Unohdetaan se, että uudistettu Olympiastadion on edelleen liian pieni ja ahdas aidosti kansainvälisten suurtapahtumien järjestämiseen, mikä nyt kaiken järjen mukaan olisi tullut olla yksi tärkeimmistä seikoista stadionin massiivisen hinnan kattamiseen.

Unohdetaan se, että kaikkein merkittävin positiivinen uutinen Olympiastadionin remontin valmistumisen jälkeen on ollut 100 metrin mittainen vessamaailma.

Nämä kaikki voisi olla vielä jollain tasolla ymmärrettävissä (no ei nyt oikeasti), mutta miten myös se kaikkein tärkein eli itse kenttä ja pelialue saadaan ryssittyä näin pahasti?

Kyllä, meistä jokainen on varmasti nähnyt näitä edellä olevia kuvia siitä, miten Olympiastadionilla pelatussa testiottelussa nurmialue loppuu kuin seinään, sivu- sekä päätyrajat ovat kiinni mondossa ja siten esimerkiksi kulmapotkujen tai sivurajaheittojen toimittamiseen vaadittava vauhdinotto tapahtuu pikajuoksijan tavoin juoksuradan puolelta. Eikä kyse ole pelkästään näiden asioiden vaikeutumisesta, vaan myös siitä, että se on vaarallinen asia pelaajille.

Toki tässä nyt tiedostetaan se, että kentän rajojen yhteyteen tulee – yllätys yllätys, pahasti myöhässä – tekonurmialue, joka tekee kentästä laajemman, mutta siinä kohtaa 2-4 kertaa päivässä hoidettava luonnonnurmi muuttuu välittömästi rajojen jälkeen tekonurmeksi, missä ei ole yksinkertaisesti mitään järkeä.

Ja miten on mahdollista, että näiden tekonurmiliuskojen toimitus ajoitettiin Nations Leaguen mukaisesti ja päättäjäpoppoolla ei ollut tietoa, että sitä ennen stadionilla tullaan pelaamaan testiotteluita?

Eikö nyt jonkun olisi tullut tietää tällaisesta etukäteen ja eikö nämä asiat tulisi ratkaista äärimmäisen hyvissä ajoin, kun lopullinen aikataulu remontin valmistumisen suhteen on edes suurin piirtein tiedossa?

Ja sitten, jos mennään muihin ongelmiin, niin katsomossa on entistä vähemmän tilaa, kiitos kaarteiden kaventamisen, ja osa yleisöstä saa nauttia keskellä katsomoa pönöttävistä tolpista, jotka ovat oikein kiva lisä esimerkiksi Huuhkajien pelien tiimellyksessä; sehän vain tuo lisää jännitystä, kun joutuu kurkkia tolppien molemmin puolin kenttätapahtumia ja missaa jotain tärkeää. Eikä sitten ainakaan harmita, jos kolina Huuhkajien omassa päässä menee edellä mainitusta johtuen ohi silmien.

Kaiken hyvän päälle myös stadionin katsojakapasiteetti on pudonnut entisestä 39 784 katsomopaikasta 36 251:een.

Anteeksi nyt kielenkäyttöni, mutta tässä vaiheessa minun on esitettävä tämä kysymys ääneen: mitä h*lvettiä täällä, tai tässä tapauksessa siellä, oikein tapahtuu?

On se tietenkin hienoa, että Olympiastadionin kohdalla maan alta löytyy kaikenlaisia hienoja härpäkkeitä, mutta valitettavasti ne eivät ole millään muotoa se pääasia ja siitä huolimatta nämä seikat ajoivat sen kaikkein tärkeimmän eli urheilu- ja kaikenlaisten muiden tapahtumien järjestämisen edelle.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord