UV:n Vuoden Paras Urheilija -ehdokkaat: Osa 6 – voita VIP-liput Urheilugaalaan!

schedule 13 tammikuun 2019 - 03:49

Urheiluvedot.com listaa omat Vuoden Paras Urheilija -ehdokkaat ja luvassa on osa 6. Huomaa, että voit voittaa liput Urheilugaalaan!

Suomen Urheilugaala järjestetään tänä vuonna 17. tammikuuta, Hartwall Arenalla.

Urheiluvedot.com tulee kuluvan viikon aikana nostamaan – yhdessä Bethardin kanssa – esille omat ehdokkaamme Vuoden Urheilijaksi.

Kertomalla oman mielipiteesi Vuoden Parhaaksi Urheilijaksi TÄMÄN LINKIN KAUTTA, olet mukana arvonnassa, jossa voittaja saa itselleen ja kolmelle valitsemalleen henkilölle VIP-liput vuoden 2019 Urheilugaalaan.

Pakettiin sisältyy:

• 4 VIP-pöytäpaikkaa
  • Upea illallinen
  • Ruokajuomat

Lisäksi yhteistyökumppanimme Medic & Safe tarjoaa 1 000 € palkintoshekin lukijoidemme valitsemalle Vuoden Parhaalle Urheilijalle.

Jokainen äänensä antanut osallistuu myös 500 € matkalahjakortin arvontaan.

VUODEN PARAS URHEILIJA -EHDOKKAAT: OSA 6

Benadek Olah
Pöytätennis

Pöytätenniksen maailmanlistalla 100. parhaan pelaajaan joukossa oleva Benadek Olah oli mukana syksyllä käydyissä pöytätenniksen Euroopan mestaruuskilpailuissa. Hän eteni turnauksessa toiselle kierrokselle ja lukeutuu näin ollen 32. parhaan pelaajan joukkoon Euroopassa. Kisat päättyivät Olahin osalta toisen kierroksen tappioon erälukemin 2-4, kun hän hävisi tiukan väännön jälkeen maailmanlistalla 59 sijaa ylempänä olevalle Kou Leille.

Olah kiersi kauden aikana eri pöytätenniksen avoimissa turnauksissa, joista kolmessa hän selviytyi karsintojen kautta varsinaiseen lohkovaiheeseen. Haastajatason turnauksissa hän eteni kahdesti puolivälieriin.

Olah pelaa myös pöytätenniksen Ranskan liigassa, edustaen Jura Morez TT:tä. Siellä hän on pelannut kuluvan kauden aikana kymmenen ottelua, joista hän on voittanut kahdeksan, ja sarjataulukossa Jura Morez TT on toisena.

Petra Olli
Paini

Suomalainen kreikkalais-roomalais-painija Petra Olli voitti kalenterivuoden 2018 aikana kaiken mahdollisen. Maaliskuussa maailmanlistan ykköseksi 65-kiloisten sarjassa noussut Olli voitti ensiksi toukokuussa järjestetyissä Euroopan mestaruuskisoissa kultaa ja jatkoi kultaista kauttaan lokakuussa voittamalla maailmanmestaruuden.

maailmanmestaruus tuli todella dramaattisten vaiheiden jälkeen. Olli oli alussa tappiolla pistein 0-3, mutta hän kiri sieltä rinnalle ja ohitse, johtotilanteeseen 5-3. Kanadalaisvastustaja Danielle Leppage nousi vielä ottelussa tasoihin viimeisellä sekunnilla. Leppage luuli saaneensa neljä pistettä, ja ehti jo juhlia maailmanmestaruutta, mutta todellisuudessa pisteitä tuli vain kaksi ja ottelu oli tasan 5-5. Koska Leppagella oli enemmän varoituksia, tasatilanne riitti Ollille mestaruuteen. Lopulta kanadalaiset kuitenkin haastoivat viimeisen pistetuomion ja hävittyään haaston, Olli voitti ottelun pistein 6-5.

Kyseessä oli ensimmäinen suomalaispainijan voittama MM-kulta sitten vuoden 1997 ja ensimmäinen naisten maailmanmestaruus koskaan. Vuoden päätteeksi Olli nimettiin Kansainvälisen painiliiton toimesta maailman parhaaksi naispainijaksi.

Osku Palermaa
Keilailu

Suomalaiskeilaaja Osku Palermaa nähtiin keilailun PBA Tourilla 11 kisassa ja hän sijoittui kauden 2018 osalta loppurankingissa sijalle 48, tienaten kisoista yhteensä noin 19 000 dollaria. European Bowling Tourilla Palermaa puolestaan sijoittui kokonaisrankingissa sijalle 35.

Marraskuussa käydyissä keilailun MM-kisoissa Palermaa sijoittui 65. sijalle. Palermaa sai kuitenkin kaudelleen upean päätöksen, kun hän sijoittui Las Vegasissa käydyssä maailmancupin kilpailussa kolmanneksi.

Krista Pärmäkoski
Hiihto

Suomalaisen naishiihdon ykkösnimi Krista Pärmäkoski oli mukana vuodenvaihteen (2017-18) tuntumassa käynnistyneellä Tour de Skillä, jossa hän sijoittui kokonaiskilpailussa neljänneksi. Hän oli Tour de Skin osakilpailuissa kaksi kertaa podiumilla. Ennen olympialaisten alkua hän oli tammikuun aikana yhteensä kolmesti podiumilla.

Olympialaisissa Pärmäkoski toi mukanaan Suomeen upeat kolme olympiamitalia: hän voitti olympiapronssia sekä 15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa että 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa ja olympiahopeaa hän voitti olympialaisten päätöslajissa, 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa.

Mitalisijojen lisäksi Pärmäkoski sijoittui Pyeongchangin olympialaisissa naisten viestijoukkueen matkassa neljänneksi ja parisprintissä viidenneksi: mikäli muut suomalaishiihtäjät olisivat suoriutuneet hieman paremmin kyseisillä viestimatkoilla, olisi Pärmäkoski voinut hyvinkin palata kotiin viisi olympiamitalia kaulassaan.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa Pärmäkoski sijoittui 1 220 pisteellään neljänneksi.

Mira Potkonen
Nyrkkeily

Nyrkkeilijä Mira Potkosen osalta kausi 2018 oli ehdottomasti voitokas. Hän voitti kauden aikana niin Suomen mestaruuden, Pohjoismaiden mestaruuden kuin myös Euroopan mestaruuden ja osoitti olevansa yksi niin sanotun amatöörinyrkkeilyn parhaista iskijöistä.

Voitettu Euroopan mestaruus oli historian ensimmäinen suomalaisessa nyrkkeilyhistoriassa, mitä tulee naisnyrkkeilijöihin.

Sen sijaan loppuvuodesta käydyissä maailmanmestaruuskisoissa Potkonen joutui pettymään: kisojen ykköseksi rankattu 38-vuotias Potkonen voitti kaksi ensimmäistä otteluaan, ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon, mutta koki yllättävän puolivälierätappion.

Vihdoin on kansan vuoro puhua: Äänestä Vuoden Parasta Urheilijaa!