Usain Bolt paljastaa – hävisi maailmanennätysjuoksussaan vedon!

schedule 29 huhtikuun 2020 - 10:49
person Marko Ollonqvist

Jamaikalainen pikajuoksulegenda Usain Bolt paljastaa hävinneensä vuoden 2009 maailmanennätysjuoksussaan vedon, epäonnistuttuaan omassa veikkauksessaan.

Usain Bolt löi vetoa Berliinin MM-finaalin alla, vuonna 2009, että hän tulee juoksemaan uudeksi maailmanennätykseksi 9.52. Hän paljasti asian Instagram chatissa, kun hän keskusteli ex-brittijuoksija Colin Jacksonin kanssa.

Hän jäi tuosta veikkauksestaan kuuden sadasosan päähän.

Bolt löi vedon valmentajansa Glen Millsin kanssa, joka veikkasi ajaksi 9.54 ja hierojansa Everald Edwardsin kanssa, jonka näkemys oli puolestaan 9.56. Kolmikosta kaikkein lähimmäksi osui siis Edwards, joka jäi veikkauksessaan vain kahden sadasosan päähän oikeasta ajasta.

Tuolloin 22-vuotias Bolt uhkui itseluottamusta Berliinin MM-kisojen alla, vaikka hän oli ollut vain muutamaa kuukautta aiemmin auto-onnettomuudessa, jonka seurauksena hän joutui jalkaleikkaukseen.

– Sen leikkauksenkin jälkeen treenasin ja koin olevani huippukunnossa. Kun pääsimme Berliiniin, koin olevani ilmiliekeissä, Bolt kertoo Jacksonille.

Samalla Bolt paljasti miettineensä ainakin kertaalleen paluuta kilparadoille, kun hän siirtyi eläkkeelle vuoden 2017 Lontoon MM-kisojen jälkeen, missä hän jäi 100 metrillä kolmanneksi ja loukkaantui kesken 4 x 100 metrin viestijuoksun. Hän kuitenkin kertoo hylänneensä nopeasti tuon mieleen juolahtaneen ajatuksen paluusta kilparadoille ja nykyisin hän käy “härnäämässä” muita juoksijoita treeneissä.

Kohteeksi on joutunut muun muassa 24-vuotias brittijuoksija Zharnel Hughes, jota on verrattu ominaisuuksiltaan Boltiin.

– Kaikkein hauskinta on, kun pääsen sanomaan juoksujen välissä “Tauko on ohi, nyt mennään! Nyt mennään!”, koska kukaan ei halua kuulla sitä. Iloitsen päästessäni sanomaan sen. Sitten Zharnel sanoo “minulla on vielä minuutti taukoa jäljellä” ja minä sanon “ei ole ainakaan kelloni mukaan”.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord