Olympiakeihäänheittäjä Braian Toledo menehtynyt moottoripyöräonnettomuudessa

schedule 28 helmikuun 2020 - 08:13
person Marko Ollonqvist

Jo Lontoon olympialaisissa mukana ollut ja parhaillaan Tokion olympialaisiin valmistautunut keihäänheittäjä Braian Toledo on menehtynyt moottoripyöräonnettomuudessa.

Vain 18 vuoden iässä kotimaatansa, Argentiinaa, Lontoon olympialaisissa edustanut ja siellä 30:nneksi sijoittunut keihäänheittäjä Braian Toledo on kuollut moottoripyöräonnettomuudessa.

Juniori-ikäisenä erinomaisesti menestynyt Toledo oli valmistautumassa uransa kolmansiin olympialaisiin, jotka käydään noin viiden kuukauden päästä Tokiossa ja tavoitteena oli jatkaa nousujohteista käyrää olympialaisissa: Rio de Janeiron olympialaisissa Toledo sijoittui sijalle kymmenen.

Valitettavasti Toledo kuitenkin menehtyi Buenos Airesin lähellä tapahtuneessa moottoripyöräonnettomuudessa, vain 26 vuoden ikäisenä, ja näin ollen olympianäyttämö tulee olemaan yhden upean urheilijan verran tyhjempi – mikäli olympialaiset ylipäätään järjestetään.

– Olemme menettäneet loistavan persoonan, meille niin rakkaan Braian Toledon. Hän oli poikkeuksellinen urheilija sekä nöyrä, antelias ja aina muita tukeva ihminen, Argentiinan olympiakomitean presidentti Gerardo Werthein kommentoi tätä suru-uutista virallisessa tiedotteessa.

Hän menehtyi ajettuaan merkitsemättömään hidastetöyssyyn, minkä jälkeen hän menetti pyöränsä hallinnan ja törmäsi kohtalokkain seurauksin puuhun.

Uutinen koskettaa voimakkaasti myös suomalaiskeihäänheittovalmentaja Kari Ihalaista, joka toimi myös Toledon valmentajana. Toledo oli hänen ainoa henkilökohtainen valmennettava.

– Onnettomuus tapahtui keskiviikkona illalla. Tänään aamulla valmistelin Braianille kello 9 (Suomen aikaa kello 14) alkavaa harjoitusta, kun joukkueen apuvalmentaja tuli kertomaan, mitä oli tapahtunut. Sanattomaksi veti, Ihalainen kommentoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Ihalainen paljasti haastattelussa, että Toledoa oltiin varoiteltu moottoripyörän käyttämisestä Buenos Airesin pahoissa ruuhkissa, mutta hän oli perustellut ratkaisuaan sillä, että hän säästi moottoripyörällä runsaasti aikaa harjoitusmatkojensa osalta.

Toledon uran parhaaksi keihäskaareksi jäi vuonna 2015 Pekingissä heitetty 83,32.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord