Annimari Korte paljasti rahatukien järisyttävän vaikutuksen harjoitteluun!

schedule 29 marraskuun 2019 - 06:47
person Marko Ollonqvist

Suomalaisen yleisurheilun ehdottomaan eliittiin kuuluva pika-aituri Annimari Korte paljasti rahatukien vaikutuksen harjoittelun osalta.

Kun suomalaista urheilua verrataan kansainväliseen menoon, erot ovat monissa asioissa niin järisyttäviä, ettei niille voi kuin nauraa.

Meistä jokainen muistaa varmasti esimerkiksi Suomen yleisurheilumaajoukkueen vaatefarssin: maajoukkueen sopimus Asicsin kanssa päättyi vuonna 2016 ja vaatteita jouduttiin kierrättämään aina vuoteen 2019 saakka, kunnes vihdoin ja viimein liitto pääsi sopimukseen Craftin kanssa.

Onkin helppo sanoa, ettei suomalaisen yleisurheilijan elämä ole todellakaan ruusuilla tanssimista ja monilta tuntuukin unohtuvan näiden olevan juuri niitä ratkaisevia tekijöitä, kun puhutaan kansallisesta ja kansainvälisestä huipusta.

Taloudellisten resurssien osalta edes jollain tasolla kilpailukykyiselle tasolle yltäminen vaatii sitä, että olet tässä ja nyt kotimaan ehdotonta eliittiä, koska vain silloin saat oikeasti riittävästi tukirahoja.

Edellä mainittu käy ilmi twiitistä, jonka viime syksyn MM-kisoissa 100 metrin pika-aitojen välieriin selviytynyt Annimari Korte postasi henkilökohtaiselle Twitter-tililleen.

Huippu-urheilussa urheilija viedään aivan äärimmilleen ja siksi myös loukkaantumisia nähdään niin paljon, että ne saavat useat tavalliset pulliaiset hämmästelemään, miten ihmeessä urheilijat eivät pysy ehjinä. Tässä päästäänkin asian ytimeen: menestyksen elinehto on kunnollinen palautuminen harjoittelusta ja sen toteuttaminen ilman riittäviä taloudellisia resursseja on lähestulkoon mahdotonta.

– On valtava ero miten voi harjoitella, kun saa tukia. Viime vuonna en pystynyt koskaan treenaamaan (ehjänä) koko viikkoa, kun en voinut käydä lihashuollossa tarpeeksi. Nyt oon treenannut 4 viikossa enemmän kuin koko viime syksynä, kun pystyn menemään fyssarille vaikka joka päivä.

Neljässä viikossa enemmän kuin koko viime syksynä? Se kertoo kaiken oleellisen.

Onkin helppo todeta, että ensi huhtikuussa 32 vuotta täyttävällä Kortella on huomattavasti paremmat lähtökohdat tulevaan kauteen kuin esimerkiksi viime kauteen; ja kun mietitään miten hienosti hän suoriutui viime kaudesta, ei hänen tavoitteensa tulevaan ole millään tasolla haihattelua.

– Tavoitteet 2020: Olympiafinaali, EM-mitali, uusi SE. Kelpaako, Korte twiittasi syksyllä käytyjen yleisurheilun MM-kilpailujen jälkeen.

Jääkäämme siis odottelemaan, millaisiin suorituksiin Korte yltää tulevaisuudessa, ehjänä pysyessään.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

 

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord