Annimari Korte asetti huimat tavoitteet ensi kaudelle – “Kelpaako?”

schedule 8 lokakuun 2019 - 02:41
person Marko Ollonqvist

Sunnuntaina päättyneissä yleisurheilun MM-kisoissa naisten 100 metrin aitajuoksun finaaliin selviytynyt Annimari Korte asetti huimat tavoitteet ensi kaudelle.

Annemari Korte ei yltänyt kauden parhaaseen vireeseen sunnuntaina päättyneissä Qatarin yleisurheilun MM-kisoissa, mutta syykin sille oli varsin selvä, miksi poikkeuksellisen pitkän kauden parhaat suoritukset nähtiin jo kesän aikana.

Korte avautui aiheesta Twitter-tilillään.

– Kausi kesti 5 kuukautta ja se oli henkisesti niin rankka, että ahdistus ja paniikkihäiriöni on ollut todella paha. Jos et kärsi näistä, et välttämättä ymmärrä kuinka rankkaa se on. Henkisesti olin lopussa jo heinäkuussa. Olen ylpeä, että jaksoin vielä taistella MM-välieriin asti.

Ylipäätään Dohan MM-kisat olivat vain välietappi, toisin sanoen tärkeää opettelua, tulevia arvokisoja ja etenkin ensi kesän Tokion olympialaisia varten. Siksi Korte ei lähtenyt edes varsinaisesti tavoittelemaan MM-finaalipaikkaa Dohassa, minkä hän toi esiin MM-välierien jälkeisessä juoksussa, saaden jälkikäteen kritiikkiä kommenteistaan.

– Olen jo pitkään odottanut, että pääsen valmistautumaan Tokioon. Tiesin, etten ole valmis kuin MM-välieriin (joka sekin on uskomaton saavutus), mutta tiesin myös, että kokemus välieristä auttaa saavuttamaan tavoitteita ensi vuonna!

Kaiken kaikkiaan Korte lähestyy huippu-urheilijan uraansa täysin erilaisesta perspektiivistä. Hän nauttii yltäessään asettamiinsa päämääriin ja sille on syynsä.

– Minun ei pitäisi lääkäreiden mukaan pystyä juoksemaan. Oli aika jolloin en tiennyt jatkuuko elämä. Nyt olen terve ja saavuttanut enemmän kuin pitäisi olla mahdollista.

Mutta minkälaiset ovat sitten 31-vuotiaan pika-aiturin tavoitteet tulevan kauden EM-kisoihin ja ennen kaikkea sinne olympialaisiin?

– Tavoitteet 2020: Olympiafinaali, EM-mitali, uusi SE. Kelpaako?

Yleisurheilun EM-kisat käydään ensi kesänä Pariisissa, 26.-30.8.2019. Olympialaiset ovat puolestaan ohjelmassa jo aiemmin, tarkalleen ottaen 24.7.-9.8.2019.

Annimari Korteen Twitter-tilille pääset tästä linkistä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord