Salibandy ohitti jääkiekon lisenssipelaajien määrässä – jalkapallo ykkönen!

schedule 24 lokakuu 2018 - 05:09
person Marko Ollonqvist

Salibandy ohitti jääkiekon lisenssipelaajien määrässä ja siten äärimmäisen nopeasti kasvavan lajin suosio sen kuin jatkaa kehityskulkuaan.

Sanomalehti Karjalainen kertoi eilen varsin merkittävän ja yllättävän uutisen: salibandy ohitti jääkiekon lisenssipelaajien määrässä ja on siten Suomen kolmanneksi suosituin urheilulaji harrastajamäärien osalta.

Tarkalleen ottaen lisenssinhaltijoita jääkiekossa oli vielä enemmän, tarkalleen ottaen 73 375, mutta näistä peräti 9 640 on joko tuomareita tai muita toimihenkilöitä. Salibandyn parissa lisenssin omaavia henkilöitä oli 69 080, ja heistä noin 3 000 oli joko tuomareita/toimihenkilöitä.

Kun toimihenkilöt ja tuomarit jätetään pois laskuista, saadaan aikaiseksi lisenssipelaajien määrä, ja niiltä osin salibandy päihittää jääkiekon noin 66 080 – 63 735; itsessään pelaajia on siis maailman nopeimman palloilulajin parissa jo jääkiekkoa enemmän.

Kyseessä on historian ensimmäinen kerta, kun salibandy ohittaa jääkiekon, joskin tilanne on saattanut olla jo aiemminkin juuri tämä – johtuen siitä, millä tavoin jääkiekossa lisenssillisien henkilöiden lukumäärä lasketaan.

Salibandyn, joka on Suomen nopeimmin kasvava joukkueurheilulaji, ja jääkiekon edelle kiilasivat jalkapallo (140 104) ja golf (138 995).

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Huikeaa! Betsafen kisassa palkintoina NHL Winter Classic- ja NBA-matkat!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord