Dillian Whyte estää Fury-Joshua-ottelun? Hänelle on luvattu ottelu Tyson Furya vastaan helmikuuhun 2021 mennessä.

Robert Heleniuksen päihittänyt Dillian Whyte estää Fury-Joshua-ottelun toteutumisen?

Suomalaisnyrkkeilijä Robert Heleniuksen vuonna 2017 Cardiffissa päihittänyt Dillian Whyte saattaa estää Fury-Joshua-ottelun toteutumisen.

Kun heinäkuu koittaa, on nyrkkeilijä Dillian Whyte odottanut mahdollisuuttaan WBC-liiton mestaruusvyön suhteen 1 000 päivän ajan.

Whyte on WBC-liitossa niin sanottu pakollinen haastaja eli hänet on luokiteltu ottelijaksi, jota vastaan WBC-liiton hallitsevan mestarin Tyson Furyn on oteltava. Whytelle oltiin luvattu mestaruusottelu helmikuuhun 2021 mennessä, mutta sen sijaan Fury on jo ilmoittanut kohtaavansa Anthony Joshuan kahdesti sen jälkeen, kun hän on ensiksi otellut Deontay Wilderia vastaan.

Vuonna 2017 varsin ylivoimaiseen tapaan, joskin tuomariäänin, Robert Heleniuksen päihittänyt Whyte onkin nyt päättänyt laittaa kapuloita rattaisiin Fury-Joshua-ottelun osalta, sillä hän on päättänyt haastaa WBC-liiton oikeuteen.

– On olemassa tietynlainen menettelytapa, mitä tulee pakollisen vastustajan kohtaamiseen raskaassasarjassa, mutta WBC-liiton asianajajan suorasta neuvosta johtuen en voi keskustella asiasta enempää, WBC-liiton presidentti Mauricio Sulaiman kertoo Sky Sportsille.

Whyten promoottorina toimiva Eddie Hearn edustaa myös Anthony Joshuaa ja Whyten veli Dean kokeekin Hearnin suosineen Joshuaa.

– Tämä on epäreilua ja kova pala nieltäväksi, Dean Whyte totesi IFL TV:n haastattelussa.

[vihjeet]

Hearn on puolestaan sanonut, että hänen näkemyksensä mukaan Whyte tulee kohtaamaan Furyn helmikuuhun 2021 mennessä, mutta “Gypsy Kingiä” ei maanmiehensä kohtaaminen juurikaan kiinnosta.

– Olen otellut kaikkein rajuimpia ottelijoita vastaan heidän omilla maaperillään. Minä en pelkää tanakkaa laahustajaa, joka tulee kohti, mutta ei omaa minkäänlaista voimaa, Fury kommentoi Whytea The Lockdown Lowdown -ohjelmassa.

Tilanne on samankaltainen myös WBO-liiton mestarin, Anthony Joshuan, kohdalla, sillä hänen tulisi puolustaa titteliään Oleksandr Usykia vastaan. WBO-liiton näkemys on se, että Usyk kohtaisi Fury-Joshua-ottelun voittajan.

Furyn toisena promoottorina toimiva Bob Arum nostaakin esille Whyte-Usyk-kohtaamisen, jonka voittajasta tulisi todellinen haastaja eri liittojen mestaruusvöille.

– Olisi varmasti kaikkien kannalta parempi, että Dillian Whyte ottelee Usykia vastaan ja siten saamme todellisen haastajan, Arum kertoo Talksportille.

Vaikka siis Fury tiedotti Joshua-ottelujen olevan jo sovittuja, ja hänen mukaansa nämä kaksi kohtaamista tullaan näkemään seuraavien 18 kuukauden aikana, todellisuudessa matkassa on vielä monta mutkaa – esimerkiksi ne, että Furyn on ensiksi voitettava Wilder ja Joshuan puolestaan Kubrat Pulev.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord