VIDEO: Muistatko, kun Michael Jordan nakutti 51 pistettä 38-vuotiaana?!

schedule 10 kesäkuun 2020 - 09:50
person Marko Ollonqvist

Michael Jordan nakutti Washington Wizardsin paidassa 51 pistettä 38-vuotiaana: hän voisi eittämättä olla NBA:n kaikkien aikojen korikuningas.

Kun katsotaan NBA:n kaikkien aikojen kovinta pistekeskiarvoa koko pelaajauran osalta, Michael Jordan on tilastoykkönen sekä runkosarjan että pudotuspelien osalta: runkosarjassa hänen pistekeskiarvonsa oli 30,12 ja pudotuspeleissä täysin posketon 33,45.

Kaikkien aikojen pistetilastossa Jordan on puolestaan viidentenä, tehtyään NBA-urallaan 32 292 pistettä, mutta siinäkin tilastossa hän olisi piikkipaikalla, mikäli hän ei olisi eläköitynyt maailman kovimmasta koripalloliigasta kahta kertaa ennen lopullista vetäytymistään koripalloparketeilta.

Kun Michael Jordan palasi urallaan toista kertaa eläkkeeltä, pelasi hän Washington Wizardsin paidassa, missä hän toimi tuolloin osaomistajana. Tuolloin hänellä oli ikää 38 vuotta, mutta se ei tuntunut missään, mikä näkyi myös hänen henkilökohtaisissa tilastoissaan.

Kaikkein konkreettisin esimerkki siitä, miten paljon Jordanilla olisi ollut annettavaa paluutaan edeltäneinä vuosina, konkretisoitui, kun hän nakutti 38 vuoden iässä 51 pistettä Charlotte Hornetsia vastaan. Jordan oli parketilla niin ylivoimainen, ettei se voinut olla näkymättä totaalisen turhautuneina ilmeinä Hornets-pelaajien kasvoilla.

Myös se kertoo äärimmäisen paljon, että Jordan nakutti NBA-uransa viimeisellä kaudellaan, josta hän oli osan yli nelikymppinen, ottelukohtaiseksi pistekeskiarvokseen tasan 20, pelaten kaikki 82 runkosarjaottelua ja viettäen kentällä keskiarvolta 36,9 minuuttia ottelua kohden. Muilta osin hänen tilastot tuolta kaudelta 2002-03 oli 6,1 levypalloa, 3,8 koriin johtanutta syöttöä ja 1,5 riistoa ottelua kohden.

Tässä video tuosta Jordanin 51 pisteen illasta:

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord