MITÄ?! Scottie Pippen näkee: “Kobe Bryant oli Michael Jordania parempi”

schedule 24 toukokuun 2020 - 09:24
person Marko Ollonqvist

Scottie Pippen näkee, että tänä vuonna traagisessa helikopterionnettomuudessa menehtynyt Kobe Bryant oli Michael Jordania parempi koripalloilija.

Kun puhutaan Michael Jordanista ja Kobe Bryantista, puhutaan kahdesta oman aikakautensa kenties parhaasta koripalloilijasta.

Tätä kaksikkoa keskenään vertailtaessa vaakakuppi kallistuu kuitenkin pääsääntöisesti Jordanin suuntaan – pidetäänhän häntä lähes poikkeuksetta kaikkien aikojen parhaana koripalloilijana.

Sitä voisi hyvin kuvitella, että Jordanin kanssa vuosikaudet Chicago Bullsissa pelannut ja NBA:ta dominoinut Scottie Pippen nostaisi entisen joukkuekaverinsa Bryantin edelle, mutta ainakin hänen viimeisimmän kommentin perusteella tilanne näyttäisi olevan päinvastainen.

– Kobe ponnisteli niin kovasti ollakseen Michael Jordan. Mutta, kun otan ja katson videoita hänen pelaamisestaan, totean itselleni: “perhana sentään, hän oli Michael Jordania parempi”, Pippen toteaa Thuzion haastattelussa.

Bryant puhui jo NBA-uransa alusta alkaen siitä, miten hän halusi olla kuin Jordan, ja sen seurauksena hän opetteli pienintäkin yksityiskohtaa myöten idolinsa peliliikkeet ja temput parketilla. Lopulta Jordan tarjoutui auttamaan Bryantia ja kaksikosta tuli loistavia ystäviä keskenään; Bryantin poismeno olikin todella kova paikka Jordanille.

Puhtaasti tilastojen valossa Bryant on Jordania edellä, sillä kaikkien aikojen pistetilastossa Bryant on neljäntenä 33 643 pisteellään, kun taas Jordan on viidentenä 32 292 pisteellään. Samaan aikaan on kuitenkin syytä muistaa, että kaikki Jordanin edellä kyseisessä tilastossa olevat pelaajat ovat pelanneet 186-488 runkosarjaottelua Jordania enemmän – pelaajasta riippuen.

Jordan onkin kaikkien aikojen ykkönen NBA:n historiassa, kun katsotaan ottelukohtaista pistekeskiarvoa: Jordanin kohdalla se oli täysin käsittämätön 30,12.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord