Salon Vilpas kruunattiin Korisliigan mestariksi – Teemu Rannikko lopetti uransa mestaruuteen

schedule 27 huhtikuun 2021 - 21:12
person Joel Sallinen

Vuoden 2021 Korisliigan mestaruus meni tänä vuonna Saloon. Kyseessä oli Vilppaan ensimmäinen Pantteri-patsas. Samalla päättyi suomalaisessa koripallossa omanlainen aikakausi, kun Teemu Rannikko pelasi viimeisen ottelunsa. Finaalisarjan kuudennessa ottelussa Vilpas oli jälleen kerran selkeästi parempi. Sarjassa nähtiin vain yksi vierasvoitto ja se oli ottelusarjan ensimmäinen. Kuudes, mestaruuden varmistanut ottelu päättyi Vilppaan voittolukemiin 76-68.

Vilppaan voiton takuumiehinä toimivat Jeremiah Wood 18 pisteellä ja 17 levypallolla, sekä Teem Rannikko peräti 10 syötöllä.

Vilpas pelasi upean pudotuspelikevään. Runkosarjan neljänneltä sijalta mestaruuten oli matkaa. Vilpas voitti Lahti Basketin suoraan puolivälierissä otteluin 4-0, mutta välierissä vastassa oli koko kaudella vain kaksi ottelua hävinnyt Helsinki Seagulls. Vilpas onnistui kuitenkin viemään sarjan nimiinsä 4-2. Samoilla lukemilla finaalissa kaatui myös lopulta Karhu Basket, joka oli voittanut kaksi edellistä mestaruutta.

Kyseessä oli jo kolmas kerta neljästä edellisestä pudotuspelistä kun Vilpas onnistui pelaamaan itsensä finaaliin. Tällä kertaa joukkue lopulta onnistui finaalisarjan voittamaan.

Korisliiga otti tällä kaudella myös fanien silmissä suuren harppauksen, kun sarjaa näytettiin Ruutu+. Tuotannon taso ja pelien viihdyttävyys yllätti monetkin katsojat. Tästä on suomikoriksen hyvä jatkaa!

Kuva: Ruutu+ lähetys