Vau! Michael Jordanilta 100 miljoonaa dollaria rasismin vastaiseen työhön!

schedule 6 kesäkuun 2020 - 08:12
person Marko Ollonqvist

Koripallolegenda Michael Jordanilta lähtee 100 miljoonaa dollaria rasismin vastaiseen työhön seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Michael Jordan ei normaalisti ota kantaa käytännössä ottaen mihinkään poliittisiin tai yhteiskunnallisiin asioihin, mistä häntä myös kritisoitiin aktiiviuran aikana.

Kun George Floyd menehtyi poliisiväkivallan seurauksena – CNN:n mukaan kahden lääkärin julkaisemat riippumattomat ruumiinavausraportit paljastavat Floydin kuolleen jatkuvasta paineesta johtuneeseen tukehtumiseen – Jordan ei kokenut voivansa pysyä enää hiljaa, sillä asialla liippasi liian läheltä.

Jordan julkaisi sosiaalisessa mediassa kannanoton seuraavin sanoin:

– Olen syvästi surullinen, minuun sattuu ja olen yksinkertaisesti vihainen. Tunnen ja ymmärrän jokaisen kivun, tyrmistyksen ja turhautumisen. Seison heidän tukenaan, jotka vaativat muutosta tähän pinttyneeseen rasismiin ja väkivaltaan värillisiä kohtaan tässä maassamme. Me olemme saaneet tarpeeksemme.

Nyt Jordan on päättänyt tehdä asialle muutakin kuin vain ottaa julkisesti kantaa: hän lahjoittaa seuraavien kymmenen vuoden aikana yhteensä käsittämättömät 100 miljoonaa dollaria rasismin vastaiseen työhön, yhdessä Jordan -tuotemerkkinsä kanssa.

Tuo 100 miljoonaa dollaria jaetaan seuraavien kymmenen vuoden aikana, tiettävästi aina vuosittain, rasismin kitkemiseen pyrkiville ja oikeudenmukaisuutta ajaville järjestöille.

Asiasta julkaistiin twiitti Jordan-tavaramerkin omistaman tilin alla, johon kuului alla olevan käännetyn saatetekstin ohella pitkä lausunto.

– Black lives matter. Tämä ei ole kiistanalainen lausunto. Me olemme te. Me olemme perhe. Me olemme yhteisö.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord