Horace Grant lyttäsi The Last Dance -dokumentin – “Vale, vale, vale!”

schedule 20 toukokuun 2020 - 07:40
person Marko Ollonqvist

Chicago Bullsissa yhteensä seitsemän kauden ajan pelannut Horace Grant lyttäsi illinoislaisseurasta ja Michael Jordanista kertovan The Last Dance -dokumentin.

Urheilun ystävät ovat saaneet viimeisten viikkojen aikana täysin poikkeuksellisen mahdollisuuden päästä kulissien taakse katsomaan Chicago Bullsin dynastian matkaa ja ennen kaikkea sitä mestaruuteen päättynyttä viimeistä kautta – kiitos Netflixissä julkaistun The Last Dance -dokumentin.

Dokumentissa niin ikään esillä oleva Horace Grant, joka voitti Bulls-paidassa kolme NBA:n mestaruutta, ei kuitenkaan suhtautunut kovinkaan positiivisesti tämän kymmenen osaa kattavan dokumenttisarjan antiin. Hän ei muun muassa ollut tyytyväinen siihen, miltä hänet saatiin näyttämään.

– Sanoisin sen dokumenttisarjan olleen viihdyttävä, mutta me kaikki, jotka olimme siellä hänen (Michael Jordanin) joukkuekavereina, tiedämme, että noin 90 prosenttia siitä oli p*skaa – mitä siis tulee sen aitouteen, Grant pamauttaa ESPN:n Kap and Co -radio-ohjelman haastattelussa.

– Se ei ollut aitoa: kun hän sanoi joukkuekavereilleen jotain, emme me jääneet vain hiljaisiksi, vaan annoimme palaa takaisin. Kun hän haastoi minua, minä annoin takaisin, mutta se kaikki oli leikattu pois dokumentista – jos sitä voi sellaiseksi kutsua.

Grant kertoo Jordanin vieneen jotkin tilanteet liian pitkälle.

– Hän luuli voivansa dominoida minua, mutta siinä hän oli pahasti väärässä. Kun hän hyökkäsi, minä hyökkäsin takaisin. Mutta mitä tulee sitten Will Perduen, Steve Kerrin ja sen nuorukaisen, Scott Burrellin, kohteluun, niin sitä oli sydäntäsärkevää katsoa; nähdä, kun johtaja hyökkää tuolla tavoin noiden kavereiden suuntaan.

– Ymmärrän sen, että harjoituksiin kuuluu esimerkiksi hieman tönimistä ja huitomista, mutta suoraan kaverin lyöminen turpaan ja kutsuminen tietyillä sanoilla ei ole oikein.

Dokumenttisarjassa Jordan syyttää Grantia siitä, että tämä olisi ollut mukana koripallolegendan huonoon valoon asettaneen “The Jordan Rules” -kirjan tekemisessä, toimien yhtenä sisäpiirin lähteistä, mutta nämä syytökset Grant tyrmää täysin.

– Vale, vale, vale! Jos MJ:llä on jotain hampaankolossa minua kohtaan, selvitetään tämä kuin miehet. Puhutaan asiasta tai selvitetään hieman erilaisella tavalla.

– Hän väittää minun olleen lähde sen kirjan takana. Kirjan kirjoittanut Sam Smith ja minä olemme olleet aina hyviä ystäviä, ja olemme edelleen, mutta pukuhuoneen pyhyys… En vuotaisi ikinä mitään henkilökohtaisia asioita.

– Kyse on kaunasta ja mielestäni hän osoitti sen tämän niin sanotun dokumentin aikana: jos sanot hänestä jotain, hän yrittää hiljentää ja tuhota sinut.

Myös Scottie Pippenin kerrotaan olleen pettynyt siihen, miltä dokumentti sai hänet näyttämään. Grant oli suoraan sanottuna tuohtunut siitä, miltä Bullsin “kakkosmies” saatiin näyttämään.

– En ole koskaan nähnyt niin sanottua kakkosmiestä, joka on niin kiltti kuin Scottie on, esitettävän niin pahasti virheellisessä valossa.

Grantin, joka jätti Bullsin jo neljä vuotta ennen tuota “The Last Dance” -kautta, ohella myös Dennis Rodman on puuttunut sittemmin samaiseen asiaan.

– Scottie oli niin aliarvostettu ja alipalkattu… Hänen pitäisi olla tässä dokumentiessa vielä Michael Jordania korkeammalla jalustalla. Mutta ehkä monet ymmärtävät nyt, mitä hän joutui käydä läpi: hän oli sankari useiden Bullsin mestaruuksien taustalla.

Kuten moni on varmasti huomannut, Grant ei käytännössä ottaen pidä The Last Dance -dokumenttisarjaa varsinaisena dokumenttina, vaan enemmänkin yhden ihmisen näkökulmana.

– Kun tämä niin sanottu dokumentti on periaatteessa yhdestä ihmisestä ja hänellä on viimeinen sana, mitä siinä dokumentilla tullaan näyttämään… Ei se ole silloin dokumentti.

– Kyseessä on hänen tarinansa, mitä tämän “viimeisen tanssin” aikana tapahtui. Ei se ole dokumentti, kun niin paljon on jätetty näyttämättä ja editoitu pois. Siksi kutsun sitä “niin sanotuksi dokumentiksi”.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord