Oho! Allen Iverson menettää 16 miljoonaa dollaria lupauksensa vuoksi!

schedule 8 kesäkuun 2020 - 10:50
person Marko Ollonqvist

Entinen NBA-tähti Allen Iverson menettää 16 miljoonaa dollaria tekemänsä lupauksen vuoksi, joskin menetys olisi voinut olla myös kaksinkertainen.

Valtaosan NBA-urastaan Philadelphia 76ersia edustanut Allen Iverson tienasi pelivuosiensa aikana yli 200 miljoonaa dollaria, mutta sittemmin hän on menettänyt enemmän tai vähemmän kaikki tienaamansa rahat, muun muassa uhkapelaamiseen ja alkoholiin.

Eilen 45 vuotta täyttänyttä Iversonia odottaa tasan kymmenen vuoden päässä melkoinen rahasumma, joka helpottaisi merkittävästi: Iverson solmi aikanaan Reebokin kanssa ikuisuussopimuksen ja tuon sopimuksen myötä Reebok tulee maksamaan vuonna 2030, 55-vuotissynttärien kunniaksi, hänelle 32 miljoonaa dollaria.

Todellisuudessa tuosta potista puolet päätynee kuitenkin hänen ex-vaimolleen.

Kun Tawanna Iverson oli aloittanut avioeroprosessin, 76ers-legenda teki kaikkensa pitääkseen vaimostaan kiinni. Niinpä hän suostui allekirjoittamaan avioitumisen jälkeisen avioehdon, jossa hän lupasi Tawannalle tuon kyseisen Reebok-rahaston kokonaisuudessaan, mikäli hän:

  • Pettää tai hankkii avioliiton ulkopuolisia lapsia
  • Pahoinpitelee fyysisesti tai verbaalisesti
  • Ei suostu pariterapiaan
  • Ei suostu tapaamaan terapeuttia alkoholi- ja uhkapeliongelmiensa osalta
  • Pelaa uhkapelejä vielä kerrankin elämässään
  • Saapuu kotiin vasta puolenyön jälkeen
  • Tekee yli 5 000 dollarin ostoksen puhumatta asiasta ensiksi vaimonsa kanssa

Iversonin kerrotaan rikkoneen ainakin yhtä näistä pykälistä, mikä siis tarkoitti rahojen päätymistä Tawannalle.

Tämän jälkeen Tawanna vei eroprosessin loppuun saakka, mutta lupasi syystä tai toisesta oikeudenkäynnissä Allenille puolet tuosta Reebokin rahastosta.

Tällä hetkellä pariskunta on takaisin yhdessä – itse asiassa paluu yhteen tapahtui Allen Iversonin mukaan vain kuukausi sen jälkeen, kun avioero oli astunut voimaan vuonna 2013 – joten nykytilanteessa tuo rahapotti päätyisi mitä todennäköisimmin pariskunnan yhteiseen käyttöön.

Mikäli kuitenkin jotain tapahtuu seuraavien kymmenen vuoden aikana ja pariskunta lähtee eri teille, Allen Iverson jää tyystin ilman tuota toista puolikasta – kiitos lupauksensa.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord