Lewis Hamilton: “Valtteri Bottas ei saa ansaitsemaansa kunniaa”

schedule 4 marraskuu 2020 - 05:34
person Marko Ollonqvist

F1-uransa seitsemänteen maailmanmestaruuteen matkalla oleva Lewis Hamilton näkee, että tallikaveri Valtteri Bottas ei saa ansaitsemaansa kunniaa.

Mercedes varmisti Imolassa ajetussa GP:ssä jo seitsemännen perättäisen valmistajien maalimanmestaruutensa, kun Lewis Hamilton ajoi voittoon ja heti kisan alusta alkaen ongelmista autossaan kärsinyt Valtteri Bottas ajoi kuin ajoikin toiseksi.

Kun katsotaan kuljettajien MM-tilannetta, Hamilton johtaa Bottasta tällä hetkellä 85 pisteen erolla ja on jo käytännössä ottaen varmistanut maailmanmestaruuden; vaikka brittitähti onkin ollut kuluvalla kaudella jälleen omaa luokkansa, aivan noin suuri ero ei todellisuudessa ole – Bottaksella on yksinkertaisesti ollut juuri ratkaisevilla hetkillä epäonnea.

Hamilton ja Bottas tulevat keskenään erinomaisesti toimeen, toisin kuin oli Hamiltonin ja Bottasta Mercedeksellä edeltäneen Nico Rosbergin kohdalla, ja se näkyy myös siinä, että tallin nykyiset kuljettajat kykenevät kehumaan toinen toistaan, kun siihen on aihetta.

– Valtteri Bottas ei saa ansaitsemaansa kunniaa, vaikka hän tekee täysin uskomatonta työtä. Hän on uskomattoman nopea kuljettaja, Hamilton hehkuttaa tallikaveriaan Ziggo Sportille.

– Mielestäni hän on parempi kuin lukuisat muut täällä (F1:ssä), eikä kyse ole pelkästään hänen ajamisestaan, vaan vielä enemmän hänen asenteestaan ja lähestymistavastaan. Kuljettajana oleminen ei ole pelkkää ajamista, vaan siitä miten kohotat ympärilläsi olevien ihmisten fiilistä ja tuot heidät yhteen – hän on loistava siinä.

Bottas on kyennyt kuluvalla kaudella haastamaan Hamiltonin paremmin aika-ajoissa kuin koskaan aiemmin, eikä se ole jäänyt brittikuljettajalta huomaamatta.

– Kun katson välillämme olevia aikaeroja, me olemme liian lähellä toisiamme.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord