Räikkönen erikoisessa tilanteessa Imolassa – ainoa radalla kisannut kuljettaja!

schedule 26 lokakuu 2020 - 04:55
person Marko Ollonqvist

Kimi Räikkönen tulee olemaan erikoisessa tilanteessa Imolassa ensi viikonloppuna, sillä hän on ainoa kyseisellä radalla kisannut kuljettaja.

Formula 1 -sirkus siirtyy ensi viikonloppuna Imolaan, Italiaan, jossa ajetaan F1-kauden 2020 osalta 13:s kilpailu.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen pääsee kilpailuun siinä mielessä varsin mukavissa fiiliksissä, että hänellä on takanaan varsin mainio suoritus Portugalin GP:stä, vaikkakaan mukaan ei lähtenyt lopulta ainoatakaan MM-pistettä hänen jäädessä ensimmäisenä kuljettajana pisteiden ulkopuolelle.

Räikkönen tulee olemaan Imolassa varsin erikoisessa tilanteessa, sillä hän on nykyisistä F1-kuljettajista ainoa, joka on aiemmin F1-uransa aikana ajanut kyseisellä radalla. Räikkönen ei kuitenkaan ottanut asiaan oikeastaan millään tavalla kantaa, vaan omaan normaaliin tapaansa vaati ensi viikonlopulta parempaa suorittamista.

– Katsotaan, miten se menee, mutta siellä tekemisemme on pakko olla parempaa kuin täällä. Kisassa meno ei ollut niin huonoa, mutta kun aloitat kisan niiltä sijoilta, joilta me aloitimme, sinun on otettava enemmän riskejä ja se ei ole ideaalia. Mutta valitettavasti meiltä puuttuu hieman nopeutta.

F1-sarjaa ajettiin Imolassa vuodet 1981-2006 ja nyt sarja palaa takaisin kyseiselle radalle koronaviruspandemian vaikutusten myötä. Räikkönen on kisannut radalla F1-uransa aikana kuusi kertaa: hän on keskeyttänyt kolmesti ja sijoittunut muutoin sijoille viisi, kuusi ja kahdeksan. Yhden kisoistaan Räikkönen ajoi Sauberilla ja viisi muuta McLarenilla.

Sarjan toiseksi kokenein kuljettaja, Ferrarin Sebastian Vettel, liittyi mukaan Formula 1:iin vuonna 2007 eli ensimmäisellä kaudella, kun Imolassa ei enää ajettu.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord