Kommentti: Hurjat kuvat muistuttavat, miten vaarallinen sarja F1 on!

schedule 29 marraskuu 2020 - 19:00
person Marko Ollonqvist

Tänään siitä saatiin jälleen muistutus, miten vaarallinen sarja F1 on; onneksi Romain Grosjean selvisi täysin käsittämättömällä tavalla onnettomuudestaan hengissä.

Kun katsoi liikkuvaa kuvaa ja valokuvia siitä, mitä Romain Grosjeanille tapahtui edelleen tällä hetkellä käynnissä olevassa Bahrainin GP:ssä, on täysin käsittämätöntä, ettei hänestä tullut 25:s Formula 1:en MM-sarjassa kisaviikonloppujen aikana menehtynyt kuljettaja.

Grosjeanin auto katkesi keskeltä kahtia, kun se törmäsi hänen oman ajovirheen seurauksena hurjalla tavalla kaiteisiin – radan vahvaa metallia oleva turvakaide meni täysin mutkalle – ja syttyi räjähdysmäisellä tavalla liekkeihin.

Onneksi kisan ratahenkilökunta oli äärimmäisen nopea toimissaan.

Onneksi Grosjean ei menettänyt törmäyksessä tajuntaansa.

Grosjean olisi käytännössä ottaen voinut kokea auton kaltaisen kohtalon eli murskaantua tai palaa auton etuosan tavoin poroiksi; nyt hän selvisi mitä ilmeisimmin vain valtaisalla säikähdyksellä ja sekä käsissä että jaloissaan olevilla lievillä palovammoilla.

***

Monesti sitä tulee katsojana kummasteltua erinäisiä radalla nähtäviä ratkaisuja.

Sitä ei ylipäätään tajua, että Formula 1 -kuljettajat asettavat henkensä joka kerta pantiksi, kun he hyppäävät F1-auton kaltaisen pedon kyytiin, kisaamaan toistakymmentä muuta kuljettajaa vastaan.

Tällaisissa tilanteissa seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton usein muistuttaa ihmisiä siitä, miten vaarallisesta lajista Formula 1:ssä on kyse. Ja niin tuleekin muistuttaa, koska se pääsee aivan liian usein unohtumaan, ainakin allekirjoittaneelta.

Tässä kohtaa täytyy myös kiittää FIA:a siitä, että autot ovat nykyisin niin turvallisia kuin ne ovat.

Ei tässä tarvitse mennä kovinkaan montaa vuotta taaksepäin, että lopputulos tällaisessa onnettomuudessa olisi ollut lähestulkoon satavarmasti traagisin mahdollinen; jo pelkästään turvakaaren puuttuminen autosta olisi saattanut vaatia tänään Grosjeanin hengen.

Mutta edelleen… Näitä kuvia katsellessa en voi käsittää, että Grosjean on edelleen hengissä.

Onneksi näin.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord