Kimi Räikkönen harmitteli tallinsa ratkaisua – “Menetimme hieman malttimme”

schedule 2 marraskuu 2020 - 03:34
person Marko Ollonqvist

Jatkosopimuksen Imolan GP-viikonlopun yhteydessä Alfa Romeolle sorvannut Kimi Räikkönen harmitteli tallinsa ratkaisua, joka vei häneltä mahdollisesti pisteitä.

Kimi Räikkönen ajoi Imolan radalla lähes 50 kierrosta ennen kuin hänet kutsuttiin varikolle. Tuossa kohtaa kokenut suomalainen oli viidennellä sijalla ja itse asiassa hän sai edelleen autostaan todella paljon irti.

Käytännössä ottaen 41-vuotias suomalainen olisi voinut viihtyä radalla samalla rengassetillä pidempäänkin ja mikäli Alfa Romeo olisi päättänyt venyttää varikkopysähdyspäätöstään vielä parilla kierroksella, olisi Räikkönen hyötynyt lopun hässäkästä vieläkin enemmän.

Toisin sanoen Räikkönen olisi voinut sijoittua korkeammalle kuin yhdeksänneksi, joka toi päivän kuljettajaksi valitulle suomalaiselle kaksi MM-pistettä, ja sekös häntä harmitti.

– Se (pitkään radalla oleminen) oli ylipäätään suunnitelmamme alusta alkaen, mutta sitten menetimme hieman malttimme. Meidän olisi pitänyt jäädä radalle, koska meillä ei ollut juuri mitään hävittävää ja itse asiassa vain voitettavaa, mikäli turva-auto olisi sattunut tulla radalle ja niinhän se sitten tulikin kaksi kierrosta myöhemmin, Räikkönen totesi Formula 1:en virallisilla verkkosivuilla.

– En tiedä, miten paljon se olisi loppujen lopuksi vaikuttanut, mutta niin tai näin, niin ainakin molemmat autot ylsivät pisteille ja oli sitten kyse onnesta tai ei, niin olimme oikeilla sijoilla hyötyäksemme niistä (muiden keskeytyksistä), joten otamme tämän.

Vaikka Alfa Romeon kausi on ollut joissain määrin nousujohteinen, Räikkönen ei silti odota liikoja, koska hän tietää, missä auton kanssa mennään; pisteille yltäminen ei siis ole missään nimessä mikään automaatio.

– Se riippuu niin monesta tekijästä, eikä auto ole hullumpi itse kisoissa, mutta tietyssä mielessä meiltä puuttuu edelleen nopeutta ja meidän täytyy repiä autosta kaikki irti niissä määrin, että joudumme pilaamaan renkaat pysyäksemme muiden kyydissä.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord