Jos Kimi ajaa vielä kauden 2022, tekee hän käsittämätöntä F1-historiaa!

schedule 13 marraskuu 2020 - 12:15
person Marko Ollonqvist

Jos Kimi Räikkönen tekee kerran urallaan jatkosopimuksen ja ajaa vielä F1-kauden 2022, tekee hän täysin käsittämätöntä historiaa.

Kimi Räikkösen pitkän ja menestyksekkään F1-uran jatko sai varmistuksen reipas viikko takaperin, kun hän allekirjoitti Alfa Romeon kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen.

Räikkönen on ajanut F1-historiassa kaikista kuljettajista eniten osakilpailuja, mikä on eittämättä saavutus, jota tulee arvostaa: suomalaiskonkari jopa itse vihjaili, että ehkä jossain vaiheessa uran päättymisen jälkeen sitä tulee arvostaa, mikä on erittäin paljon sanottu, kuten jokainen vähääkään autourheilun kuninkuusluokkaa seuraava tietää.

Mikäli meneillään oleva F1-kausi 2020 oltaisiin ajettu normaalisti, olisi Räikkönen yltänyt täysin poskettomaan saavutukseen jo tulevan kauden aikana: hän olisi ajanut kaikista Formula 1 -historian kisoista kolmasosan.

Kuluva kausi jää kuitenkin koronaviruspandemian vuoksi vajaaksi ja se tarkoittaa sitä, että vaikka Räikkönen ajaisi kaikki ensi kauden osakilpailut, jää hän yhden kilpailun vajaaksi tuosta käsittämättömästä saavutuksesta; toisin sanoen Kimin tulisi tehdä vielä yksi jatkosopimus Formula 1:iin, että tuo toteutuisi.

Fornula 1 -sarjassa on ajettu historian saatossa kaiken kaikkiaan 1 031 osakilpailua. Räikkönen on osallistunut urallaan 329 GP-viikonloppuun ja hän on ajanut 325 kisassa. Kun katsotaan nimenomaan kilpailuja, joissa Räikkönen on ajanut, on hän ollut jo nyt mukana 31,52 % kaikista F1-historian osakilpailuista; se on saavutus, jota on aidosti vaikea käsittää.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord