F1-sarja otti 2,58 miljardin euron lainan, korona vaanii avauskisan yllä!

schedule 30 kesäkuu 2020 - 06:36
person Marko Ollonqvist

F1-sarja otti 2,58 miljardin euron lainan ajauduttuaan koronaviruspandemian seurauksena taloudellisten vaikeuksien keskelle.

Koronaviruspandemia on ajanut jopa ne kaikkein suurimmat ja merkittävimmät urheilulajit- ja sarjat talousvaikeuksiin, eikä Formula 1 ole tässä suhteessa poikkeus.

F1-kaudesta 2020 tulee normaalia lyhyempi, sillä tässä kohtaa tavoitteena on ajaa 15 osakilpailua, kun niitä alkuperäisessä kalenterissa oli peräti 22. Lisäksi ainakin Euroopan osakilpailut tullaan mitä todennäköisimmin ajamaan tyhjille katsomoille ja sama on mahdollista myös muiden mantereiden osalta.

Ei siis ihme, että sarja on joutunut keskelle taloudellisia vaikeuksia.

Sarjan kohtalo ei ole kuitenkaan uhan alla, kiitos 2,58 miljardin euron lainan, ja melkoista joustoa maksuohjelmassa. F1-sarjaa hallinnoivan Liberty Median suunnalta asiaa kommentoitiin seuraavasti yrityksen julkaisemassa tiedotteessa:

“Formula 1 on edelleen autourheilun kuninkuusluokka, juhliessaan 70-vuotissynttäreitään. Tämä meille tarjottu joustavuus lainan sopimusehtojen osalta, yhdistettynä taseeseen ja laajaan maksuvalmiuteen, mahdollistaa meille näiden vaikeiden aikojen ylipääsyn ja me odotamme innoissamme kauden avausta Itävallassa, 3.-5. heinäkuuta.”

F1 siis sai lainan muodossa iloisia uutisia, mutta samaan aikaan lunta saattaa tulla lisää tupaan koronaviruspandemian muodossa. Esimerkiksi Ferrarilta on myönnetty, että avauskisaviikonloppu saattaa jäädä väliin, mikäli koronavirustartuntojen määrät kiihtyvät; monissa maissa ollaan jo uuden aallon alkumetreillä.

– Jos joku saa oireita, hänet testataan radalla välittömästi. Meillä on olemassa tietynlainen systeemi – toisin sanoen minimimäärä henkilöitä, jotka ovat olleet tekemisissä oireita saaneen kanssa, joutuvat karanteeniin ja tulemme sen perusteella päättämään, osallistummeko kilpailuun. Mikäli emme kykene takaamaan maksimaalista turvallisuutta, emme voi osallistua kilpailuun, Ferrari-pomo Laurent Mekies totesi Sky Italialle.

Red Bull -pomo Helmut Marko kertoo puolestaan, ettei Red Bull aio järjestää minkäänlaisia tapahtumia Itävallan GP:n yhteydessä, vaikka kyseessä on tallin kotikisa.

– Yksikään henkilö ei halua ottaa pienintäkään riskiä. Me olemme karsineet jopa Red Bullin osalta kaikki mahdolliset PR- ja markkinointitapahtumat.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord