Esittelyssä videopeliyhteisö Female Gaming Finland – Urheiluvedot haastattelee

schedule 30 marraskuu 2019 - 16:36
person Leevi Mynttinen

Tässä jutussa otetaan selvää millainen videopeliyhteisö Female Gaming Finland on.

Urheiluvedot haastatteli yhteisöä ja sen voit lukea alhaalta.

Naisille ja sukupuolivähemmistöille tarkoitettu FGF yrittää edistää heidän asemaansa pelaamisen suhteen.

Tarkoituksena on kehittää pelikulttuuria ja tuoda naisia sekä sukupuolivähemmistöä enemmän mukaan.

Yhdistys laskee kynnystä osallistua pelitoimintaan miesvaltaisessa esports-skenessä.

Yhdistys aikoo organisoida esports-tapahtumia ja muita pelaamiseen liittyvää toimintaa tulevaisuudessa. Seuraavana vuorossa on yhteisön pikkujoululanit 14.-15.12.2019.

Haastattelussa Female Gaming Finland

Miten kuvailisitte toimintaanne?
-Olemme uusi yhdistys, joka saatiin virallisesti rekisteriin tällä viikolla. Tällä hetkellä etsimme yhteistyökumppaneita ja olemme järjestämässä nyt joulukuussa ensimmäisen lan-tapahtumamme yhteistyössä Mikkeli eSports ry:n kanssa. Yritämme rakentaa yhteisöä sosiaalisen median kanavillamme, kasvattaa jäsenmääräämme ja samalla myös pyrimme saamaan jalkasijaa rakenteellista yhteistyötä ajatellen.

Esports kuuluu kaikille. Miten pelimaailmasta tehdään parempi paikka?
-Me lähtisimme yleisesti ottaen liikkeelle siitä, että erilaisuudet pelimaailmassa tulisi hyväksyä ja niitä tulisi kunnioittaa. Kaikille tulisi antaa mahdollisuus osallistua ja kehittyä pelaajana taitotasosta ja sukupuolesta riippumatta. Pelikulttuuri kaikessaan on tällä hetkellä toksinen, mihin toivoisimme muutosta. Meidän kohderyhmäämme kuuluvat henkilöt saattavat usein kokea vähättelyä sukupuolensa vuoksi, mikä pitäisi korjata. Esimerkiksi myös tuore Hearthstonen maailmanmestari VKLiooon nosti esille voittopuheessaan kokemansa vähättelyn.

Mitä mieltä olette erikseen naisille järjestettävistä turnauksista?
-Käsittääksemme naisille järjestetään turnauksia erikseen samasta syystä, minkä takia myös yhdistyksemme on suunnattu suurimmilta osin naisille ja sukupuolivähemmistöille. Pelikulttuurin ollessa hyvin miesvaltaista, on naisilla ja sukupuolivähemmistöillä korkeampi kynnys lähteä mukaan toimintaan. Tämän takia on hyvä, että naisille järjestetään omia turnauksia, sillä niihin on matalampi kynnys osallistua. Toivomme kuitenkin, että tulevaisuudessa kaikki voisivat osallistua samoihin turnauksiin sukupuolesta riippumatta ja myös yhdistyksemme aikoo tulevaisuudessa järjestää kaikille avoimia tapahtumia.

Esports on hyvin miespainoitteista. Miten rohkaisette myös muita mukaan?
-Tällä hetkellä kohderyhmällämme on korkea kynnys lähteä mukaan pelitoimintaan. Tähän tarvitaan kannustusta ja tukea. Tytöille, naisille ja sukupuolivähemmistöille suunnatut pelitapahtumat ja kilpailut ovat yksi askel parempaan suuntaan, jotta näiden ryhmien kehitys ja toiminta voidaan nähdä ja ottaa tosissaan. Tämä ei kuitenkaan ole lopullinen ratkaisu mihin pyritään, vaan jossain kohti toivon mukaan kaikki voivat pelata yhdessä samoilla areenoilla, kuten aiemmin mainitsimme.

Miten naispelaajat saadaan mukaan esportsin huipulle?
-E-urheilun huipulle pääsemisestä puhuttaessa on ymmärrettävä, kuinka paljon työtä sinne pääsemiseen vaaditaan jo nuoresta iästä alkaen. Pelaamisen on pitkään ajateltu olevan vain poikien ja miesten juttu, eikä tyttöjä ja naisia ohjata tai kannusteta pelaamisen pariin. Naisilla on lähtökohtaisesti haastavampi tilanne lähteä pelaamisen pariin mukaan, mihin toivomme ja pyrimme luomaan muutosta.
Mielestämme tärkeää on tällä hetkellä panostaa siihen, että alalle saataisiin enemmän naisia. Naispelaajat ovat monesti tulleet alalle myöhemmin mukaan, mikä on omiaan aiheuttamaan muun muassa tasoeroja. Tärkeää onkin panostaa jo nuorten tyttöjen peliharrastuksiin sekä kannustaa heitä etenemään myös pidemmälle alalla. Tämän toteuttamiseksi tarvitaan tietoisuuden lisäämistä, koulutusta ja sitä, että mahdollisuuksia esportsiin liittyen tuodaan tasavertaisesti esille.

Miten halukkaat pääsevät mukaan yhdistykseenne?
-Yhdistyksemme jäseneksi voi liittyä osoitteessa femalegamingfinland.fi.

 

Lisätietoa

Nettisivut

Facebook

Instagram

Twitter

Twitch

Kansikuvan oikeudet: FGF

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord