Nascar-kuljettajat siirtyvät sarjan suurimpien tähtien johdolla koronaviruksen aiheuttaman kauden keskeytyksen vuoksi ajamaan esports-liigaan.

Pitäisikö tästä ottaa mallia? Nascar-kuljettajat siirtyvät koronan vuoksi esports-liigaan

Nascar-kuljettajat siirtyvät, koronaviruspandemian peruttua varsinaisen Nascar-sarjan kisoja, ajamaan esports-sarjaan.

Nyt, jos koskaan urheilu näyttelisi isoa roolia ihmisten elämissä, sillä se veisi hetkellisesti ajatukset pois tästä tilanteesta, jossa maailma tällä hetkellä on.

Valitettavasti koronaviruspandemia on vetänyt myös urheilumaailman isoilta osin kuolioon, joka saadaan pahimmassa tapauksessa korjattua vasta kuukausien päästä, ettei urheilusta ole nyt pelastajaksi.

Vai olisiko sittenkin?

Monille perinteisen urheilun ystäville tietokone- ja konsolipelien myöntäminen urheiluksi on vaikeaa, mutta esports kuuluu urheilugenreen, halusi sitä tai ei – ihan samoissa määrin kuin esimerkiksi muut silmä-käsi-koordinaatiota, strategisia kykyjä ja niin edelleen vaativat urheilulajit.

Voisiko siis esports olla se pelastus?

Kun NHL-seura Montreal Canadiens päätti toteuttaa alkuperäiseen NHL-otteluohjelmaan merkityn vierasottelunsa Anaheim Ducksia vastaan esports-versiona, kahden tietokonejoukkueen pelatessa vastakkain, sai tämä todella innostuneen ja positiivisen vastaanoton.

Vaan voisiko urheilumaailma tarjota jotain vieläkin parempaa?

Ehdottomasti.

Pohjoisamerikkalainen rata-autoilusarja Nascar on joutunut perumaan tapahtumiaan siinä, missä muutkin lajit ja sarjat. Nascarin osalta ei ole jääty kuitenkaan tuleen makaamaan, vaan siellä kuljettajat – sellaisten kirkkaimpien tähtien kuin Dale Earnhardt Juniorin ja Kyle Buschin johdolla – ovat päättäneet osallistua koronaviruksen myötä erikseen pystyyn laitettavaan Nascarin esports-sarjaan.

Nascar on yhdessä iRacingin kanssa laittanut sarjan pystyyn, tavoitteenaan tarjota Nascar-faneille edes jonkinasteista korviketta tämän tauon ajaksi, joka kestää Nascarin osalta alustavasti 3. toukokuuta saakka.

Tästähän voitaisiin ottaa myös Suomessa mallia.

Kun esimerkiksi Liigassa ei jaeta Suomen mestaruutta tällä kaudella, sillä koronaviruspandemian myötä koko kausi päätettiin peruuttaa, niin mitä, jos Liiga perustaisi oman esports-sarjansa? Kustakin pudotuspelijoukkueesta otettaisiin esimerkiksi kentällisen verran pelaajia, jotka sitten pelaisivat paikkalukituksella pudotuspelit läpi, ja sillä tavalla ratkaistaisiin epävirallinen Suomen mestaruus – eikö tässä olisi oiva idea Liigalle ja viihdettä jääkiekkofaneille?

Tämä, kun olisi mahdollista toteuttaa NHL-konsolipelin kautta.

Itse asiassa tällaista on jo ehdotettu Liigan suuntaan ja nähtäväksi jää, miten siihen tullaan Liigan toimesta vastaamaan.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord