Arsenalin islantilaisvahdilta karmivin imaisu ammattilaiskentillä? Ratkaisi voiton Manchester Citylle.

VIDEO: Arsenalin islantilaisvahdilta karmivin imaisu ammattilaiskentillä?

Arsenalin islantilaisvahdilta karmivin imaisu ammattilaiskentillä? Rúnar Alex Rúnarsson lahjoitti yhdessä tuomarien kanssa voiton Manchester Citylle.

Manchester City kaatoi eilisiltana Arsenalin vieraskentällä lukemin 4-1 ja eteni Carabao Cupin semifinaalivaiheeseen.

Ottelun ennakkoasetelmat olivat selvät: Valioliigan ynnä muille sijoille romahtanut Arsenal oli selkeä altavastaaja – etenkin, kun ottaa huomioon joukkueen umpisurkean vireystilan.

Arsenal lähtikin otteluun keskittymällä tiiviseen puolustuspelaamiseen ja vastahyökkäyspeliin eli resepti oli sama, millä lontoolaisseura itse on kaatunut useaan otteeseen kuluvalla kaudella.

Tämä suunnitelma näytti menevän pipariksi kuitenkin välittömästi, kun islantilaismaalivahti Rúnar Alex Rúnarsson toimi shokeeraavalla tavalla keskityspallossa ja pallo löytyi Tykkimiesten verkosta jo kolmannella peliminuutilla, Gabriel Jesusin toimesta.

Erittäin pirteästi pelannut Arsenalin brasilialaispeluri Gabriel Martinelli petasi kuitenkin ottelun 31. peliminuutilla maalintekopaikan Alexander Lacazettelle, joka puski varmasti pallon vierasjoukkueen maalin ylänurkkaan; näin ollen kotijoukkueen suunnitelma oli jälleen elossa.

[vihjeet]

Tasoitusmaalin jälkeen Arsenalilla oli oma hyvä vaiheensa, mutta kaiken kaikkiaan maalipaikat olivat molemmissa päissä kenttää erittäin vähissä.

Ottelun 54. peliminuutilla Rúnarsson varasti isäntien osalta jälleen päähuomion täysin väärällä tavalla. Cityn Riyad Mahrez pääsi ampumaan vapaapotkua aivan 16 metrin boksin rajalta. Rúnarsson asetti muurin paikoilleen ja sijoittui täysin käsittämättömällä tavalla aivan maalin toiseen kulmaan, tolpan viereen.

Islantilaisvahdin onneksi Mahrezin vapaapotku jäi varsin pehmeäksi ja suuntautui suoraan kohti Rúnarssonia. 25-vuotias maalivahti onnistui kuitenkin täysin käsittämättömällä tavalla nyrkkeilemään pallon, joka olisi ollut kopattavissa, omaan maaliin ja Arsenlin ilta synkkeni; tuollaisia maaleja näkee vain niissä pienimmissä junnusarjoissa.

Vain viitisen minuuttia myöhemmin Phil Foden vei paitsiomaalilla Cityn kahden maalin karkumatkalle – Carabao Cupissa, kun ei jostain käsittämättömästä syystä ole VARia käytössä – ja viimeisen niitin Tykkimiesten arkkuun iski Aymeric Laporte; myös tuo maali olisi ollut pysäytettävissä.

Nyt nähdyn perusteella Arsenal ei tarvitse kipeästi vain vahvistusta kenttäpelaajien eri rooleihin, vaan myös maalivahtiosastolleen.

Tässä vielä Rúnarssonin karmaiseva hörppy:

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord