Zlatan potkaisi AC Milanin treeneissä! Rodney Strasser pelaa nyt TPS:ssä

schedule 4 kesäkuu 2020 - 06:37
person Marko Ollonqvist

2010-luvun alussa somessa levisi video, jossa Zlatan potkaisi AC Milanin treeneissä joukkuekaveria selkään: kohteena ollut Rodney Strasser kertoo asian oikean laidan.

Ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovic on tullut jalkapallourallaan tunnetuksi paitsi erinomaisista pelillisistä taidoistaan ja upeista maaleistaan, myös ei-niin-mairittelevista tempuista joukkuekavereitaan kohtaan; milloin hän on uhkaillut suutuspäissään nirhata ensimmäisen suun avaavan joukkuekaverin tappion jälkeen, milloin hän on potkaissut joukkuekaveria selkään tai päähän.

Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta aina asian laita ei ole näin – ei etenkään siinä tapauksessa, kun kyse on liikkuvasta kuvasta eli videosta ja tuosta videopätkästä jätetään se kaikkein oleellisin osa näyttämättä.

Edellä mainittu skenaario nähtiin melkoisen kohun 2010-luvun alussa aiheuttaneessa tilanteessa, kun Zlatan Ibrahimovic potkaisi AC Milanin harjoituksissa joukkuekaveriaan Rodney Strasseria takaapäin selkään. Tapahtunut näytti todella ilkeältä tempulta, mutta todellisuudessa kyse oli kahden kaveruksen välisestä pelleilystä.

Asiasta kertoo Strasser itse, joka on siirtynyt Italian kirkkaista valoista pelaamaan Veikkausliigaan nousseen TPS:n paitaan.

– Se oli vitsi Zlatanilta. Hän vitsaili aina kanssani. Olemme hyviä kavereita ja meillä oli esimerkiksi ruokaillessa tapana istua vierekkäin. Toimittajat kuvasivat sen tilanteen videolle ja yrittivät luoda siitä jonkinlaisen kohun. Itse asiassa sen potkun jälkeen halasimme ja nauroimme koko tilanteelle, mutta tätä ei videolla näytetty, Strasser paljastaa turkulaisseuran verkkosivuilla.

Ronaldinhon, Pirlon ja Seedorfin joukkuekaverista Turkuun ja TPS:ään

Muun muassa Serie A:n mestaruuden voittanut Rodney Strasser on urallaan pelannut Ibrahimovicin lisäksi sellaisten pelaajien kanssa kuin Ronaldinhon, Andrea Pirlon, Clarence Seedorfin ja Gennaro Gattuson kanssa – taistellen erityisesti kolmen viimeisenä mainitun kanssa samoista pelipaikoista. Miten ihmeessä hän on siis nyt Suomessa ja TPS:ssä?

Valitettavasti isoilta osin kahden vakavan nilkkavamman vuoksi, jotka hidastivat merkittävästi hänen kehitystään ja etenemistään pelaajana.

– On pelaajia, jotka ovat lopettaneet jalkapallon sellaisten vammojen takia. Varsinkin nilkkavamman uusiutuminen oli henkisesti kova paikka, kun pitkän kuntoutustyön jälkeen tuli taas takapakkia. Loukkaantumiset ovat hidastaneet urani etenemistä jonkin verran, mutta olen kuitenkin nyt täällä Turussa ja olen pelikunnossa.

– Edellisen virallisen otteluni jälkeen treenasin jonkin aikaa yksin. Harjoittelin myös tovin kotimaassani F.C. Kallonin kanssa. Sen jälkeen palasin Italiaan. Sieltä tieni vei Ranskaan, jossa treenasin henkilökohtaisen valmentajan kanssa. Sieltä tulin sitten tänne Suomeen.

Sierra Leonesta lähtöisin olevan Strasserin TPS-siirron taustalla olivat myös hänen maanmiehensä – kuten esimerkiksi FC Hakaa edustava Medo – ja heidän kokemukset Pohjoismaista.

– He kertoivat, että ihmiset Pohjoismaissa ovat mukavia ja puhuvat englantia. He sanoivat, että elämä kentän ulkopuolella on mukavaa. Ennen kuin keskustelin heidän kanssaan, tiesin, että Suomessa on kylmä. Tiesin, että suomalaiset ovat onnellisia ihmisiä ja Suomi maailman onnellisin maa.

Unelma Serie A -paluusta elää

Vaikka Rodney Strasserin matka takaisin Euroopan absoluuttiselle huipulle saattaa olla tällä hetkellä pitkä, Strasser käyttää nimenomaan kohtaamiaan vaikeuksia voimavarana ja halajaa edelleen takaisin Italian huippusarjoihin.

– Olen jo pelannut Serie A:ssa, joten tunnen sarjan. Lisäksi siellä arvostetaan kokeneita pelaajia. Nyt olen kuitenkin täällä Turussa ja haluan keskittyä täysillä kauteen TPS:n kanssa.

Strasser on päässyt pelaamaan uransa aikana 20 Serie A -ottelua ja hän muistaa ikuisesti esimerkiksi debyyttinsä AC Milanin paidassa, kotiottelussa Udinesea vastaan.

– Se oli hieno kokemus. Isolla stadionilla oli paikalla yli 50 000 katsojaa, mikä oli täysin uudenlainen kokemus minulle.

– Ympärilläni oli huikeita joukkuekavereita. Olin silloin yksi joukkueen nuorimmista pelaajista. Italian pääsarja ja jalkapallomaailma muutenkin oli 10 vuotta sitten erilainen.

– Nuoret pojat eivät pelanneet yhtä paljon kuin nykyään. Jotta siihen aikaan 19-20-vuotias pelaaja pääsi pelaamaan paljon minuutteja tähtiä vilisseessä kokoonpanossa, piti hänen olla todella erityinen lahjakkuus.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord