Petteri Pennanen kimpaantui – miksi Veikkausliiga julkaisee huhuja hänestä?

schedule 8 heinäkuu 2020 - 09:40
person Marko Ollonqvist

Petteri Pennanen kimpaantui Veikkausliigalle ja täysin aiheesta: onko Veikkausliigan tehtävä todella julkaista siirtohuhuja pelaajiin liittyen?

Viime kaudella KuPS:n paidassa Veikkausliigan mestaruutta juhlinut ja sen jälkeen Indonesian pääsarjaan siirtynyt Petteri Pennanen ilmoitti eilen palaavansa takaisin Suomeen.

Pennanen siirtyi tammikuussa Tira-Persikabon joukkueeseen, mutta koronaviruspandemia muutti kaikki suunnitelmat ja lopulta 29-vuotias keskikenttäpeluri ehti pelata uudessa seurassaan vain kolme ottelua.

– Kun allekirjoitin sopimuksen Persikabon kanssa tammikuussa, en osannut kuvitellakaan, että tämä tarina päättyisi näin. Pääsimme pelaamaan vain kolme ottelua ennen kuin koronaviruspandemia keskeytti kauden maaliskuussa ja sen takia liian moni asia muuttui, eikä siellä jatkaminen ollut enää vaihtoehto, Pennanen kirjoitti Instagram-tilillään.

– Haluan kiittää kaikkia pelaajia, valmentajia, johtoporrasta ja henkilökuntaa, jotka työskentelevät seurassa. Ja erityisesti faneja, jotka olivat uskomattomia! Toivon teille kaikkea hyvää ja kuka tietää, kenties näemme tulevaisuudessa.

Vuosina 2007-09 ja 2015-2020 Kuopion Palloseuraa edustanut Pennanen yhdistettiin median toimesta täysin ymmärrettävästi nopeassa tahdissa vanhaan seuraansa; halusi sitä tai ei, pelaajien siirto- ja sopimushuhuista uutisointi on osa urheilua ja sitä kautta merkittävässä roolissa urheilumediassa.

Sen sijaan kysymys kuuluu: onko todella niin, että Veikkausliigan tehtävä on julkisesti jakaa siirtohuhuja omilla verkkosivuillaan ja somekanavissaan? Näin Veikkausliiga nimittäin päätti tehdä Pennasen kohdalla.

Aika monen vastaus edellä olevaan kysymykseen on varmasti “ei” – niin on myös Pennasen – eikä ole mikään ihme, että Veikkausliiga on saanut jälleen kerran laajalti kritiikkiä muuttuneesta tavastaan uutisoida eri asioista; onhan Suomen pääsarjatasoa syytetty myös klikkijournalismista otsikoiden suhteen ja nämäkään syytökset eivät ole olleet aiheettomia.

Pennanen reagoi asiaan Twitterissä:

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord