Mitä ihmettä?! KuPS hakee pelaajaa tosi-tv-ohjelmasta – tiedossa jättisopimus

schedule 11 marraskuu 2019 - 10:59
person Marko Ollonqvist

Hallitseva Suomen mestari KuPS hakee pelaajaa tosi-tv-ohjelmasta: ohjelman voittajalle on tiedossa jättimäinen vuoden pelaajasopimus.

Viime Veikkausliiga-kauden päätteeksi ensimmäistä Suomen mestaruuttaan sitten vuoden 1976 juhlinut KuPS laittaa verkot vesille uusien pelaajien, tai tässä tapauksessa yksikössä pelaajan, melkoisesti normaalista poikkeavalla tavalla.

Nimeä Lability kantava tuotantoyhtiö tuottaa nimittäin Neloselle televisiohjelman, joka kulkee nimellä PlayOff, ja siinä haetaan KuPSille uutta sopimuspelaajaa.

Kilpailun voittava uusi KuPS-pelaaja saa kouraansa yhden vuoden ja 100 000 euron arvoisen sopimuksen, ollen mukana ensi Veikkausliiga-kaudella.

Hakemuksia aletaan ottamaan HS:n mukaan aivan lähiaikoina vastaan.

Käytännössä ottaen ohjelmaan voi hakea kuka tahansa, mutta on toki päivänselvää, ettei tuollaista edellä mainitun kaltaista sopimusta tulla ojentamaan aivan kenelle tahansa.

Ohjelmassa pelaajat jaetaan keltaiseen ja mustaan joukkueeseen ja HS uskoo, että molemmat joukkueet tulevat saamaan kokeneet valmentajat.

Ohjelman juontajana toimii Sebastian Sorsa, joka juhli omalla pelaajaurallaan Suomen mestaruutta kuudesti. Sorsa vietti pelaajauransa viimeisen kauden, 2017, juuri KuPSin paidassa.

Sorsa paljasti, että kilpailun voittajasta tulee KuPSin parhaiten palkattu pelaaja, mikä tekee koko ohjelmasta entistä omituisemman kuuloisen.

– Poikkeuksellisen ohjelmasta tekee se, että voittaja kävelee suoraan ammattilaisjoukkueen kokoonpanoon joukkueen parhaiten palkattuna pelaajana, Sorsa kertoo HS:lle.

Sorsa kertoi, että kilpailu on KuPSin alkuperäinen idea ja Kuopiossa tämän toteutusta on mietitty jo aiemmin.

Nelonen esittää ohjelman ensimmäisen jakson helmikuun 17. päivänä ja ohjelma, tai ainakin sen ensimmäinen kausi, tulee päätökseen hieman ennen Veikkausliiga-kauden 2020 alkua; uusi kausi pyörähtää käyntiin huhtikuussa.

Ohjelmaa on tukemassa muun muassa Kuopion kaupunki ja kyse on myös samalla sekä KuPSin että kaupungin brändäyksestä. Sorsa uskookin, että kiinnostusta tulee riittämään ulkomaita myöden.

– Pelaajaa etsitään ihan tosissaan. Tässä pitää onnistua meidän tuotantoyhtiönä ja myös KuPSin seurajohdon. KuPS kartoittaa tietenkin pelaajia, jotka voisivat tulla ohjelmaan. KuPS etsii tällä haavaa pelaajia vähän joka pelipaikalle. Voi olla, että ohjelman avulla joku muukin pelaaja kuin voittaja saa sopimuksen, Sorsa jatkaa.

Kansainvälisesti vastaavanlainen ohjelma on nähty aiemminkin, kun Jamie Redknapp etsi tähtivalmentajien kanssa yhdeksän vuotta sitten sopimuspelaajaa Serie A -jätti Interille. Kilpailun voittaja sai puolen vuoden mittaisen sopimukseen ja itse asiassa Inter tarjosi kisan voittaneelle Ben Greenhalghille puolen vuoden jälkeen vielä vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Interin paidassa Greenhalghia ei nähty koskaan, mutta Skotlannin pääsarjassa hän pääsi pelaamaan kuusi ottelua; nykyisin hän pelaa Englannin kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord