Kommentti: Hävetkää! Osa HJK- ja HIFK-pelaajista rikkoo koronakieltoa

schedule 8 huhtikuu 2020 - 07:19
person Marko Ollonqvist

Osa HJK:n, HIFK:n ja Gnistanin pelaajista rikkoo koronakieltoa täysin tietoisesti, viikosta toiseen, eikä asiaan ole kunnolla puututtu.

Kun olet ammattiurheilija, sen mukana tulee tietynlainen vastuu, halusit sitä tai et.

Urheilijat ovat esikuvia lukuisille nuorille junioreille – mitä he tekevät edellä, sitä juniorit tekevät perässä.

Nyt, kun elämme tätä koronaviruspandemian valtaamaa aikakautta, esikuvien merkitys vain korostuu. Kun valtio antaa jotain ohjeita, urheilijoiden on syytä noudattaa näitä.

Miten muuten perustelet esimerkiksi jalkapalloviheriöille hamuaville junnuille, etteivät he voi mennä ulos harjoittelemaan porukalla, jos samaan aikaan ammattilaiset uhmaavat kieltoja?

***

Yle raportoi eilen, että osa HIFK:n ja HJK:n Veikkausliiga-joukkueiden, sekä Ykköseen nousseen Gnistanin, pelaajista rikkoo tieten tahtoen Suomen valtion asettamaa valmiuslakia, jonka mukaan kaikki yli kymmenen hengen tapahtumat ovat ainakin 13. toukokuuta saakka kiellettyjä.

Kyseiset pelaajat ovat käyneet parinkymmenen hengen joukolla treenaamassa Töölössä jo useamman viikon ajan, eikä kukaan ole puuttunut tilanteeseen.

Tällä hetkellä pelaajat ovat niin sanotulla vuosilomalla, minkä myötä seuroilla ei ole oikeuksia puuttua siihen, mitä pelaajat yksityishenkilöinä päättävät tehdä.

Samaan aikaan, ainakin itse koen asian henkilökohtaisesti näin, on todettava, että seurojen olisi syytä puuttua asiaan todella jämäkällä tavalla, koska tämä ei yksinkertaisesti ole hyväksyttävää toimintaa, vaan suorastaan häpeämisen arvoista käytöstä.

Jos siis seuroilla ei ole valtaa määrätä pelaajiaan tällä hetkellä, ehkä HJK:n, HIFK:n ja Gnistanin olisi syytä julkaista yhteinen tiedote, jossa tällaista käytöstä paheksutaan. Sen jälkeen voisi kuvitella, että pelaajilla olisi ainakin astetta vaikeampi jatkaa tätä pöyristyttävää käytöstään.

***

Vuonna 2013 jalkapallouransa päättänyt Ilja Venäläinen otti kiellosta huolimatta harjoitelleiden pelaajien toimintaan voimakkaasti kantaa Twitter-tilillään:

“Jos rajoituksia lisätään tai niitä pidennetään, syy on selvä. Itsekkyys. Josta nämä jutussa nimeämättömät “joukkuepelaajat” ovat malliesimerkki. Hävetkää!

Eiköhän myös kunkin seuran johtoportaan jäsenillä olisi oikeus yksityishenkilöinä tyrmätä tämä käytös.

Kyllä hätä keinot keksii.

Etenkin tällaisessa tilanteessa, jossa jokaisella teolla on suora vaikutus siihen, miltä meidän jokaisen lähitulevaisuus näyttää.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord