Lionel Messin sopimus Manchester Cityn kanssa pitää espanjalaislehtitietojen mukaan sisällään siirron MLS:ään kolmen vuoden päästä.

Lionel Messin sopimus Cityn kanssa pitää sisällään myös MLS-siirron?

Lionel Messin sopimus Manchester Cityn kanssa pitää sisällään myös MLS-siirron? Tämä on tuorein huhu argentiinalaisen tilanteeseen liittyen.

Urheiluvedot.com uutisoi sunnuntaina, että Lionel Messi on valmis lakkoon, pakottaakseen siirtonsa FC Barcelonasta uuteen osoitteeseen, jonka uskotaan vakaasti olevan Manchester City.

Messin huhuiltiin jättävän väliin Barcelona-pelaajien sunnuntaisen koronavirustestin ja sitä kautta myös ainakin Ronald Koemanin ensimmäiset harjoitukset katalonialaisseuran valmentajana, jotka ovat vuorossa tänään.

Nyt uutistoimisto AFP tietää kertoa seuran sisällä oleviin lähteisiin perustuen, että näin on juurikin käynyt. Messi ei saapunut paikan päälle sunnuntaisiin koronavirustesteihin ja näin ollen hän ei voi myöskään liittyä joukkueen harjoituksiin. Mikäli Messi jatkaa lakkoilua pidempään, lienee hänelle luvassa sakot ja myöskin seisaus palkanmaksuun.

Puhetta on riittänyt myös Messin sopimuksessa olevasta 700 miljoonan euron ulosostopykälästä, jonka kerrottiin umpeutuneen, mutta La Ligan mukaan tuo pykälä on edelleen voimassa, mikä tekee Barcelonan asemasta tässä skandaalinkäryiseksi muuttuneessa tilanteessa hieman paremman.

[vihjeet]

Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä, mitä tulee tapahtumaan Messin toisen sopimuspykälän osalta: hänellä on joka kesä mahdollisuus jättää Barcelona ilmaisella siirrolla, mutta tuo pykälä umpeutuu aina kesäkuun 10. päivä. Näin ollen Barcelona näkee, ettei Messi voi vain vapaasti jättää seuraa, mutta sen sijaan Messin leirissä tuon pykälän nähdään olevan edelleen voimassa, koska koronaviruspandemia venytti joukkueen kauden aina elokuulle saakka.

Urheiluvedot.com kertoi jo aiemmin Messin päässeen sopimukseen henkilökohtaisista ehdoistaan Manchester Cityn kanssa. Nyt espanjalaislehti Marca tietää kertoa, että kyseessä olisi viisivuotinen sopimus, josta Messi pelaisi ensimmäiset kolme vuotta Cityssä ja jälkimmäiset kaksi vuotta MLS:ssä pelaavassa New York City FC:ssä, joka on Manchester Cityn sisarseura.

Messin sopimuksen kerrotaan olevan kokonaisarvoltaan 750 miljoonaa euroa: hänen vuosipalkkansa olisi 100 miljoonaa euroa, ennen veroja, ja jäljellä olevat 250 miljoonaa euroa maksettaisiin argentiinalaiselle allekirjoitusbonuksena hänen muuttaessaan New Yorkiin.

Edellä mainitun kaltaisella sopimuksella City ei joutuisi pulaan UEFA:n taloudellisten reilun pelin sääntöjen kanssa.

Mikäli tiedot Messin City-sopimuksen yksityiskohdista pitävät paikkansa, olisi hän vapaa palaamaan argentiinalaisen Newell’s Old Boysin paitaan 38 vuoden iässä. Messi on pitkään sanonut haluavansa vielä jossain vaiheessa pelata siellä, mistä kaikki sai alkunsa.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord