Kommentti: Nähdäänkö Messin ja Cristianon viimeinen tanssi Manchesterissa?

schedule 21 marraskuu 2020 - 15:34
person Marko Ollonqvist

Nähdäänkö Lionel Messin ja Cristianon eli portugalilaisen Ronaldon viimeinen tanssi Manchesterissa? Juuri nyt vaikuttaisi siltä.

Cristiano Ronaldolla on ikää 35 vuotta. Lionel Messi on portugalilaista hieman yli kaksi vuotta nuorempi.

Jos tässä puhuttaisiin normaaleista kuolevaisista, heidän molempien pelaajaurat olisivat jo suurella todennäköisyydellä osoittamassa alaspäin.

Mutta kun ei ole.

Tämä jalkapallokenttiä jo usealla vuosikymmenellä dominoinut kaksikko kuuluu edelleen maailman parhaisiin pelaajiin.

Eikä sitä muuta kukaan tai mikään.

***

On totta, että Messi ei pelaa tällä hetkellä varsinaisella huipputasollaan, mutta se johtuu kaikesta muusta kuin hiipumisesta; se johtuu siitä, että hän joutuu työskentelemään ympäristössä, jossa hän ei haluaisi enää missään nimessä olla.

Seurassa, joka petti hänen luottamuksensa, eikä tuota luottamusta palauta se, että se pahin syntipukki – Barcan presidentin viran lokakuussa jättänyt Josep Maria Bartomeu – on poissa. Ja se on täysin ymmärrettävää: kun olet pyhittänyt koko pelaajaurasi ja parhaat vuotesi yhdelle ja samalle seuralle, minkä jälkeen sinulle annettu lupaus petetään…

No, tätä tuskin tarvitsee sen enempää vatvoa muuta kuin sanomalla, että välittömästi kuluvan kauden päätyttyä Messi poistuu Barcelonasta niin nopeasti kuin mahdollista; viimeksi tällä viikolla hän kertoi olevansa lopen kyllästynyt siihen, että hän on se jatkuva syntipukki Barcelonassa.

Mutta mihin sitten Messi poistuu?

Kyllä totuus on tässä kohtaa se, että niitä vaihtoehtoja on tasan tarkkaan yksi: hänet tullaan ensi kaudella näkemään Valioliigassa, Manchester Cityn paidassa.

Messillä oli jo “sotasuunnitelma” laadittuna loppu-uralleen – hänen oli määrä pelata Cityssä pari vuotta ja siirtyä sen jälkeen sisarseura New York City FC:n paitaan – ennen kuin Bartomeu tuhosi tuon suunnitelman. Tai paremminkin sanottuna lykkäsi sitä vuodella eteenpäin, mikä on todella ikävää, kun puhutaan jo 33-vuotiaan pelaajan urasta.

Ja, jos joku epäili, mahtaako Messi sittenkään siirtyä Cityn paitaan, nuo epäilykset kaikkosivat viimeistään siinä vaiheessa, kun brittiseuran manageri Pep Guardiola teki jatkosopimuksen seuran kanssa; kuinka ollakaan, tuo sopimus on kaksivuotinen eli suurella todennäköisyydellä juuri sen mittainen, mitä Messi tulee seurassa pelaamaan.

***

Mutta entäpä sitten Cristiano Ronaldo – miksi ihmeessä hän lähtisi Juventuksesta, jossa hän vaikuttaa selvästikin viihtyvän varsin hyvin?

Kuten me kaikki hyvin tiedämme, portugalilaisen aika absoluuttisella huipputasolla on väistämättä käymässä vähiin, vaikka hän edelleen tänä päivänä kuuluukin maailman parhaiden pelaajien joukkoon. Hän täyttää helmikuussa 36 vuotta ja siinä vaiheessa jokainen seura alkaa olla todella varovainen.

Juventuksen kohdalla tuota varovaisuutta lisää koronaviruspandemian aiheuttamat talousvaikeudet.

Cristiano Ronaldo tienaa italialaisseurassa noin 560 000 euroa viikossa, mikä on jättimäinen summa. Lisäksi seura maksoi portugalilaisesta Real Madridille noin 117 miljoonaa euroa, kun hänet hankittiin espanjalaisseurasta vuonna 2018. Cristianon sopimus on katkolla vuonna 2022.

Jos siis Juventus haluaa saada edes osan tuosta maksamastaan siirtosummasta takaisin ja tarvitsee ylipäätään helpotusta taloustilanteeseensa, Cristiano Ronaldo on myytävä ensi kesänä; huhut väittävät, että näin tulee myös tapahtumaan.

Mutta mihin sitten Cristiano olisi valmis siirtymään? Espanjaan? Ei, hän on voittanut siellä jo kaiken ja minkään toisen espanjalaisseuran paidassa häntä ei tulla näkemään. Johonkin toiseen italialaisseuraan? Ei, sillä hän tuskin vaihtaisi maan parasta seuraa heikompaan. Saksaan, jota hän ei ole vielä valloittanut? Ei. Kaikki kunnia Borussia Dortmundille, mutta Bayern München olisi Saksassa se ainoa vaihtoehto ja he ovat ilmoittaneet, etteivät he halua ikääntyvää portugalilaista.

Cristiano Ronaldo ei ole vielä valmis siirtymään jäähdyttelemään MLS:ään tai mihinkään muuhunkaan sarjaan, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää Valioliiga. Ja suostuisiko hän vetämään Valioliigassa minkään muun seuran pelipaita ylleen kuin Manchester Unitedin? Ei.

***

Michael Jordanista kertovan The Last Dance -dokumenttisarjan hengessä, Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon viimeinen tanssi Euroopan huipulla nähdään siis mitä todennäköisimmin Manchesterissa.

Ja voin kertoa, että Manchesterin derbyt tulevat tuon myötä nousemaan sfääreihin, jossa ne tuskin ovat koskaan olleet; Messi myönsi hiljattain, etteivät edes El Clasicot tunnu samalta, kun vastapuolella ei ole Cristianoa.

Kyllä, edes yksi maailman odotetuimmista seurajoukkueiden kohtaamisista ei riitä yksinään tuomaan sitä virtaa argentiinalaiseen, minkä Cristiano Ronaldon kohtaaminen toi.

Niinpä onkin kertakaikkisen upeaa, että tämä Messin ja Ronaldon vuosikymmeniä kestänyt tarina saa ansaitsemansa lopun. Ja myös jalkapallofanit saavat vielä kerran nähdä tämän kaksikon taistelevan samoista titteleistä keskenään.

Vielä, kun Manchester Unitedista olisi nousemaan takaisin Euroopan huipulle, saisi tämä jalkapallon kenties kaikkien aikojen upeimman aikakauden päättyminen vielä täysin uudenlaisia piirteitä.

Sitä odotellessa…

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord