Jürgen Kloppilla hirmuinen vaikutus Liverpoolissa - arvo nousi lähes 400%.

Jürgen Kloppilla hirmuinen vaikutus Liverpoolissa – arvo nousi lähes 400%

Saksalaismanageri Jürgen Kloppilla hirmuinen vaikutus Liverpoolissa, niin pelillisesti kuin rahallisestikin – joukkueen arvo kohonnut lähes 400 prosenttia.

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes on ilmoittanut, että Liverpoolin jättimäinen arvon nousu on Jürgen Kloppin tekosia.

52-vuotias valmentaja otti Liverpoolin haltuun Brendan Rodgersilta lokakuussa 2015 – Rodgers toimii tätä nykyä Leicester Cityn managerina.

2015, kun saksalainen saapui Anfieldille, Forbes arvioi Liverpoolin arvoksi 380 miljoonaa puntaa. Vuonna 2019 he arvioivat joukkueen arvoksi 1,83 miljardia puntaa.

Klopp ja urheilujohtaja Michael Edwards ovat onnistuneet viimeisen viiden vuoden aikana rakentamaan yhden parhaimmista joukkueista maailmassa – joukkueen nettokulut pyörivät alhaisen 80-90 miljoonan punnan paikkeilla.

[vihjeet]

Liverpool on tehnyt todella järkeviä peliliikkeitä pelaajamarkkinoilla. Hyvinä esimerkkeinä toimivat Jordan Iben ja Dominic Solanken myyminen Bournemouthiin 35,28 miljoonan punnan yhteishinnalla sekä Philippe Coutinhosta luopuminen yli 130 miljoonan punnan hintaan.

Rahat on sijoitettu järkevästi ja ostettu monenlaisia pelaajia halvalla – useammasta pelaajasta on taottu huippupelaajia.

Muun muassa Andrew Robertson hankittiin kesällä 2017 Hull Citystä 8,1 miljoonan punnan lapulla – Transfermarkt arvioi 25-vuotiaan laitapuolustajan markkina-arvon tällä hetkellä 72 miljoonaan puntaan.

Myös Liverpoolin kasvatti Trent Alexander-Arnold on hyötynyt saksalaisvalmentajan opeista – 21-vuotiaan laitapuolustajan arvoksi Transfermarkt on laittanut 99 miljoonaa puntaa.

Myös Liverpool-legenda Jamie Carragher on huomannut Kloppin arvon Anfieldillä.

– Liverpool ei osta supertähtiä, Liverpool tekee supertähtiä, Klopp ei saa tarpeeksi tunnustusta siitä, Carragher sanoi Daily Mirrorille.

– Kun sinulla on pelaaja, sinun on parannettava pelaajaa. Se on alue, jossa Klopp ei saa tarpeeksi tunnustusta.

Liverpool johtaa Valioliigaa 14 pisteen turvin, kun otteluita joukkueella on takana 21 – toisella sijalla majaileva Manchester City puolestaan on pelannut 22 ottelua.

Lue myös:
Vain Urheiluvetojen lukijoille: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord