Arsenal Wolves urheiluvedot

Valioliiga mahdollistaa vaihdot epäiltyjen aivotärähdysten jälkeen

Valioliiga päätti viime viikolla tuovansa liigan uuden säännön joka mahdollistaa pelaajan vaihtamisen pois kentältä, jos pelaajalla epäillään mahdollista aivotärähdystä. Tämän kaltaisen vaihdon voi tehdä kahdesti pelissä normaalien vaihtojen lisäksi.

Uusi sääntö astuu voimaan 6.2.2021 ja debytoi Arsenalin ja Aston Villan välisessä pelissä.

Sääntö on voimassa tämän kauden loppuun, mutta voidaan voidaan myös pidentää ensi kaudelle.

Sääntöä tullaan myös käyttämään tästä eteenpäin naisten kahdella korkeimmalla sarjatasolla, sekä FA Cupissa. Myös Qatarissa pelattavassa seurajoukkueiden maailmanmestaruuskisoissa sääntöä käytetään, mutta erona englantiin voi tehdä vain yhden vaihdon kahden sijaan.

Valioliiga on ensimmäinen miesten pääsarja joka asetti tämän säännön.

Asia on ollut jo pitkään esillä ja vuosien aikana on nähty hyvinkin pahoja tilanteita. Entinen Tottenhamin puolustaja Jan Vertonghen antoi joulukuussa kommenttia aiheesta BBC Sportin haastattelussa miten päävamma vaikutti pelaajaan vielä yhdeksän kuukautta tapahtuman jälkeen.

Kenties vakavin tilanne tällä kaudella nähtiin marraskuun lopulla pelatussa kohtaamisessa Arsenalin ja Wolverhamptonin välillä. Ottelun alkuminuuteilla Arsenalin kulmapotkun jälkeen David Luiz ja Raul Jimenez löivät päänsä yhteen kamppaillessaan pääpallosta. Tilanteen jälkeen Jimenez kiidätettiin sairaalaan, mutta kaikkien onneksi on tällä hetkellä jo huomattavasti paremmassa kunnossa. Meksikolaisen epäillään jopa pystyvän pelaamaan vielä tämän kauden aikana. Luiz selvisi iskusta vähemmällä, mutta kyseenalaisesti pelasi vielä ensimmäisen puoliajan loppuun.

Jo pidempään on koitettu todistaa yhteyttä päävammojen ja dementian saamisen kanssa, mutta päättäjät alkavat vasta nyt heräämään jalkapallonkin parissa asiaan.

Lähde: BBC Sports

Kuvalähde: Goal.com

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord