Uskomaton ele! Napolin kotistadion nimetään Diego Maradonan mukaan

schedule 26 marraskuun 2020 - 06:53
person Marko Ollonqvist

Napolin kotistadion nimetään eilen sydänkohtaukseen menehtyneen Diego Maradonan mukaan: argentiinalainen oli todellinen Napoli-legenda.

Koko jalkapallomaailma pysähtyi eilen, kun Argentiinan suunnalta kantautui suru-uutinen: Diego Maradona on poissa.

60-vuotias jalkapallolegenda, joka on monien papereissa jopa kaikkien aikojen paras jalkapalloilija ja vähintäänkin yksi parhaista, menehtyi sydänkohtaukseen. Maradona kiidätettiin aiemmin marraskuun aikana aivoleikkaukseen, sillä hänellä epäiltiin olevan sisäistä verenvuotoa aivoissa, mutta alkoholismiin liittyvien komplikaatioiden myötä hänet siirrettiin toipumaan kotiin ja argentiinalainen näytti toipuvan leikkauksestaan.

Eilen Maradonan sydän kuitenkin petti ja hän siis menehtyi sydänkohtauksen seurauksena.

Suru on tällä hetkellä valtava ja on varsin helppo arvata, että Argentiinassa jokainen on surun murtama. Maradonaa tullaankin mitä todennäköisimmin muistelemaan näyttävin menoin kotimaassaan, josta löytyy muun muassa uskontokunta, joka on kunnianosoitus legendaa kohtaan.

Mutta myös muualla maailmassa tapahtuu.

Italialaisseura Napoli tulee nimittäin muuttamaan kotistadioninsa nimen Maradonan kunniaksi. Mitään virallista vahvistusta nimelle ei vielä tällä hetkellä ole, mutta Serie A -seura on siis päättänyt laittaa vaihtoon stadioninsa nykyisen nimen, Stadio San Paolon, ja sitä voisi kuvitella, että stadionin uusi nimi tulee olemaan Stadio Diego Maradona – tai ainakin jotain sen suuntaista.

Idea stadionin nimen muuttamisesta lähti Napolin pormestarilta.

Maradona edusti seurajoukkueurallaan Argentinos Juniorsia, Boca Juniorsia, FC Barcelonaa, Napolia, Sevillaa, Newell’s Old Boysia sekä uudemman kerran Boca Juniorsia. Napolin paidassa hän pelasi vuodet 1984-1991, tehden seuralle 188 pelaamassaan ottelussa 81 maalia ja johdattaen Napolin kahteen Serie A:n mestaruuteen.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord