KUVAT: Juventus valmistui normaalisti otteluun – Napoli ei saapunut paikalle!

schedule 5 lokakuun 2020 - 02:23
person Marko Ollonqvist

Juventus valmistautui täysin normaalisti otteluun, jossa sen oli määrä kohdata Napoli, mutta vierasjoukkue ei koskaan saapunut stadionille.

Urheilumaailmassa todistettiin kenties surkuhupaisinta tilannetta, mitä tulee tähän koronaviruspandemian valtaamaan aikaan, kun Juventuksen oli määrä isännöidä Napolia Serie A -ottelussa.

Ottelun ympärillä oli melkoisen synkkiä pilviä jo ennakkoon, sillä peräti 16 Napoli-pelaajaa oli joutunut karanteeniin, altistuttuaan koronavirukselle; altistumiset olivat seurausta Napolin puolalaispelaaja Piotr Zielinskin positiivisesta testituloksesta.

Kaikesta huolimatta Juventus valmistautui otteluun täysin normaalisti, vaikka myös heillä oli käytännössä ottaen tiedossa, ettei Napoli ole saapumassa otteluun: torinolaisseura saapui kotistadionilleen bussilla ja joukkueen avauskokoonpano julkaistiin muun muassa seuran somekanavilla.

Sen sijaan lämmittelyihin Juventus-pelaajat eivät saapuneet, vaan stadion oli tyhjä ja valotauluilla komeili teksti “odotetaan vierasjoukkueen saapumista”.

Koska Juventus saapui otteluun täysin normaalisti ja Napoli päätti jäädä kotiin paikallisten viranomaisten ohjeistuksia noudattaen, käytännössä ottaen Juventuksen katsotaan voittaneen ottelun numeroin 3-0 ja Napolin luovuttaneen. Lienee kuitenkin päivänselvää, ettei asia jää todellakaan tähän, vaan luvassa on eittämättä melkoinen virallisten valitusten tulva ja asian eteneminen aina oikeuskäsittelyyn saakka on enemmän kuin mahdollista – etenkin, kun molemmat seurat niin sanotusti pelasivat heille annetuin pelisäännöin.

Oma kysymyksensä on sen sijaan se, onko Napoli toiminut samoin kuin Juventus eli noudattanut tiettyjä Serie A:n sääntöjä pandemian suhteen (Juventuksen osalta asia vahvistettiin seuran lääkintähenkilökuntaan kuuluvan Luca Stefaninin toimesta) ja selvittänyt, olisivatko pelaajat olleet kykeneväisiä pelaamaan ottelun.

Napolin presidentin Aurelio De Laurentiisin kerrotaan pyytäneen ottelun siirtämistä myöhempään ajankohtaan, mutta näin ei tapahtunut.

Epätodelliset kuvat Juventus Stadiumilta:

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord